Петима души са били подслушвани неправомерно, от които четирима магистрати.

...
Петима души са били подслушвани неправомерно, от които четирима магистрати.
Коментари Харесай

Рашков призна за неправомерни подслушвания

Петима души са били подслушвани непозволено, от които четирима магистрати. Това съобщи пред БНР шефът на Националното бюро за надзор на специфични разследващи средства Бойко Рашков. Той добави, че има и нерегламентирано подслушвани политици.

По думите му съвещанието в Народното събрание през седмицата, на което той разкри, че се прави опит да се пречи на работата на службата, която управлява, е трябвало да бъде закрито. Тогава е щял да може да цитира имена на подслушвани непозволено хора и основният прокурор Сотир Цацаров е нямало да може да отхвърли това.

Рашков сподели още, че през лятото се е опитал да се срещне с премиера Бойко Борисов, само че по този начин и не е съумял. Според него с неговата интервенция е имало късмет да не се стига до такава гласност на абсурда. Сега още веднъж щял да се опита да се види с министър-председателя. Подготвил е и заявления до Народното събрание и най-вероятно щял да се обърне и към президента Румен Радев.

Директорът на бюрото добави, че чиновниците му са затруднени в работата си, тъй като нямат право да се срещнат с резултата от употребяваните СРС. Те били сложени в по-неблагоприятно състояние от обвинените и подсъдимите, които можели да се срещнат с тях.

Той посочи, че това се дължи на заповед на Цацаров, с която се не разрешава членовете на бюрото да се срещат с материалните доказателства. На база на тази заповед ДАНС също им отхвърля достъп в три случая. Рашков счита, че казусът може да се реши, посредством основаването на самостоятелна от основния прокурор анкетна комисия, която да обясни дали не се прикрива незаконна активност с хилядите позволени и неприложени подслушвания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР