Петима души от Спешния център в Сапарева баня са заразени

...
Петима души от Спешния център в Сапарева баня са заразени
Коментари Харесай

Огнища на коронавирус в Спешен център и социален дом |

Петима души от Спешния център в Сапарева баня са инфектирани с ковид, оповестиха за Българска телеграфна агенция от Областния спешен щаб.

Става дума за доктор, две сестри и двама шофьoри на коли за спешна помощ. Само една от сестрите е настанена за лекуване в болница, останалите са под домашна карантина.

В центъра работят общо седем души. За да може да действа, са били командировани чиновници от незабавните центрове в региона.

С ковид са били диагностицирани и двама лекари от Дупница, споделиха от щаба. По негови данни новите случаи на ковид в региона за миналото денонощие са 12. В лечебни заведения се лекуват общо 17 души.

35 от общо 46 консуматори в Дома за възрастни хора в новозагорското село Баня  са с позитивни резултати от проучванията за COVID-19, оповестиха от Областния спешен щаб в Сливен.

Засега болните са без основни недоволства и не се постанова хоспитализация. Лечението им ще се организира на място от общопрактикуващите лекари.

Потребителите от вкъщи, които не са инфектирани, ще бъдат изолирани. Там към този момент са завършили тестванията на медицинския личен състав и домуващите. От 24 души персонал 8 са инфектираните, измежду тях две медицински сестри.

За последното денонощие в община Сливен са регистрирани 16 нови случая, в община Нова Загора – 8 и в община Твърдица – 1. Сред диагностицираните са здравна сестра, санитар и водач на кола за спешна помощ от Сливен. Двама души на 80 и 84 години са умряли.

През миналата седмица в област Сливен е регистриран растеж от 63,6% на заболелите по отношение на предходния интервал. Значителното нарастване се дължи на диагностицираните консуматори и личен състав от обществения дом „ Качулка “.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР