Петима души от ромската махала в Гълъбово са задържани заради

...
Петима души от ромската махала в Гълъбово са задържани заради
Коментари Харесай

Петима арестувани в Гълъбово, нападнали полицаи

Петима души от ромската махала в Гълъбово са арестувани поради нападателно държание против полицията.

Причината е случай от нощес в махалата.

Ромите са се забавлявали до късно с доста мощна музика. На място е дошъл патрул.

Полицаите пробвали да конфискуват музикална уредба, само че ромите са ги нападнали. Те са потрошили патрулния им автомобил. Един служител на реда е ранен.

От Министерство на вътрешните работи прецизират, че през вчерашния ден към 14:24 ч. е получен сигнал за мощна музика, идваща от махала в Гълъбово. Пристигналият полицейски екип открил на място пияна компания, а звуците идвали от конфигурирана преносима тонколона. При последвало полицейско предписание за прекъсване на музиката и показване на документи за идентичност, събралите се освен отказали изрично, само че и почнали да се държат нападателно и надменно – хвърляли камъни, заканвали се.

"Групата е била от 8 индивида, тактическата група, след което внезапно са се появили 50 -100 индивида, които са ги нападнали със сатъри брадви, тухли, кирки, по част от колите има побитости и при такава обстановка, няма какво друго да се направи с изключение на да се употребява физическа мощ ", разяснява старшият комисар Георги Хаджиев ОД Министерство на вътрешните работи Стара Загора.

На място били изпратени в допълнение сили на реда. Установени и арестувани са основателите - петима локални поданици - трима от които осъждани.

Ромите декларират, че са бити всички наред в махалата. Признават, че имало музика, само че тя не е била мощна.

В момента в Гълъбово има няколко екипа жандармерия, чиято цел е недопускане на спорове в региона.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 325, ал.1 от Наказателен кодекс. Предстои материалите да бъдат докладвани в прокуратурата.

Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР