Петима души са задържани за разпространение на наркотици и фалшифициране

...
Петима души са задържани за разпространение на наркотици и фалшифициране
Коментари Харесай

От прокуратурата с горещи разкрития за банда, търгувала с наркотици и печатала пари

Петима души са арестувани за разпространяване на опиати и подправяне на пари. Арестите са направени по време на акции на ГДБОП и Специализираната прокуратура, на територията на Стара Загора и Габрово, оповестява " Дарик ".

Четирима от арестуваните са се занимавали с разпространяване на опиатите, а водачът самичък е създавал амфетамините. Ръководителят на профилираната прокуратура Иван Гешев изясни, че началникът на незаконната група е излежал присъда 3 години и половина и малко след освобождението му още веднъж е почнал активността си.

„ Едното от лицата, което е и водач на групата за произвеждане и разпространяване на наркотични субстанции, се занимава и с производството на неистинен банкноти. Задържани са печатарски машини, като една от тях е с извънредно високо качество, за една от тези машини има съмнения, че е укрита по време на предна реализация преди много години и е прекарала известно време скрита в земята, с цел да бъде изведена в този момент. Плаките, които са готови, са с извънредно високо качество, касаят 50-доларови банкноти, 100-доларови банкноти и 100-еврови банкноти “, изясни основният прокурор Сотир Цацаров.

Той уточни още детайлности по случая:

„ Пет лица са арестувани. Едно от тях редом с производството и разпространяване на синтетичен опиат, реализира независимо и въпросната печатарска активност. Производството на наркотични субстанции е в село Долно Сахране. Печатарската активност е развита в едно бивше заведение на територията на Габрово, което носи екзотичното име кръчма „ Мустанг “. Разбира се, тя към този момент не действа като кръчма и има напълно зарязан тип. На процедура обаче вътре в нея са поместени въпросните плаки и печатарски машини “, сподели още Цацаров.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР