Петима души бяха осъдени на затвор между 3 и 6,5

...
Петима души бяха осъдени на затвор между 3 и 6,5
Коментари Харесай

Петима души влизат в затвора заради атака с киселина срещу известна активистка

Петима души бяха наказани на затвор сред 3 и 6,5 години за нападението против антикорупционната активистка Катерина Гандзюк в Украйна, съобщи БГНЕС
Гандзюк умря на 33-годишна възраст, няколко месеца откакто мъж я заля със сярна киселина пред дома ѝ в град Херсон. През юли 2018 година тя получи тежки изгаряния от 30%, а след гибелта ѝ през ноември, съдебно-медицинската експертиза заключи, че е умряла от тромбоза.
Организаторът на нападението Сергей Турбин беше наказан на 6,5 години затвор. Физическият причинител на нападението Микита Грабчук получи 6 години. На трима техни съучастници бяха дадени присъди сред 3 и 4 години затвор. И петимата обвинени се признаха за отговорни и подписаха съглашение с прокуратурата.
Според следствието, причина за офанзивата против Гандзюк, която беше народен представител в районния парламент и консултант на кмета на Херсон, е разкритие в обществените мрежи на скица за противозаконна сеч в Херсонска област.
В Украйна има апели в медиите и групи във Фейсбук, които желаят в допълнение следствие, като доста хора не имат вяра, че петимата наказани са същинските поръчители на офанзивата.
Малко преди да почине, Катерина Гандзюк популяризира видео, в което се виждаха белезите ѝ. " Знам, че наподобявам зле, само че отново наподобявам по-добре от справедливостта в Украйна ", сподели младата активистка, която прикани жителите на страната да се борят с корупцията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР