Петима донори и петима реципиенти са клиентите на разбитата вчера

...
Петима донори и петима реципиенти са клиентите на разбитата вчера
Коментари Харесай

Разбитият канал за трафик на органи е с донори от Монтана и Видин

Петима донори и петима реципиенти са клиентите на разрушената през вчерашния ден незаконна група за незаконен трафик на органи за трансплантация, оповестиха от Специализираната прокуратура и ДАНС. Донорите са лица най-вече от област Видин, Монтана, София, кварталите „ Филиповци “, „ Орландовци “ и „ Факултета “.
Заловените на границата с Турция членове са четирима - донор, реципиент и двама уредници на канала. Те са осигурявали и подправени документи за родствена връзка сред донор и адресат, каквито се изискват в прилежащата страна.
В рамките на следствието са открити още двама нуждаещи се от трансплантация и трима, подготвени да дадат органите си.
За схемата уредниците са получавали петцифрени суми в евро, като за донорите е оставала дребна част от парите, уточни представителят на спецпрокуратурата Сийка Милева:
„ Сумите, които са оставали в донорите, са били в размер сред 5 и 7 хиляди евро. В множеството случаи им е било обещавана по-голяма сума, само че те не са я получавали. Това са безработни лица от малцинствени групи с доста невисок обществен статус. Повечето от тях са с доста огромни финансови отговорности ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР