Петима членове на фен клуба на Tesla в Италия успяха

...
Петима членове на фен клуба на Tesla в Италия успяха
Коментари Харесай

Tesla измина 1077км с едно зареждане

Петима членове на почитател клуба на Tesla в Италия съумяха да изминат повече от 1000км единствено с едно зареждане на батериите. Досега това беше допустимо единствено с рисково пестелив дизелов автомобил.

За слагането на върха почитателите на електрическите коли са употребявали Tesla Model S 100D. Автомобилът е благосъстоятелност на един от тях и е бил леко модифициран. С гуми с ниско противодействие, изключен климатик и задействан автопилот, който поддържал непрекъсната скорост от 40 км/ч, Tesla-та е минала 1077км за 29 часа. С резултата си италианците са надминали досегашния връх от Белгия за разстояние изминато с едно зареждане на батериите със 177 километра.

1078 km - 669.83 miles with Tesla ModelS 100D in a single charge by Tesla Owners Italy-Ticino-San Marino #teslarecord pic.twitter.com/DvQw16V0wo
— Tesla Owners Italia (@TeslaOwnersIT) August 3, 2017
Основателят на Tesla Илон Мъск не пропусна да означи новината в Туитър профила си.

Officially verified as the first production electric car to exceed 1000km on a single charge! Congratulations Tesla Owners Italia!! https://t.co/r8fFZIFEP2
— Elon Musk (@elonmusk) August 5, 2017

Според публични данни Tesla Model S 100D може да измине 594 километра с едно зареждане, само че изпълнителният шеф на новаторската компания Мъск е предполагал, че с подобаващите гуми електрическия автомобил може да се движи близо 1000 километра.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР