Петима членове на ДСБ са поискали изключването на Атанас Атанасов

...
Петима членове на ДСБ са поискали изключването на Атанас Атанасов
Коментари Харесай

5 искат изключване на Женерала от ДСБ

Петима членове на ДСБ са поискали изключването на Атанас Атанасов от партията, оповестява уеб сайтът Tribune.bg.

Петър Маринов, Стойчо Проданов, Калоян Луканов, Теодор Георгиев и Владимир Великов са изпратили писмо до съдружния си сътрудник Христо Иванов, евродепутатът Радан Кънев и други с искане Атанасов освен да бъде свален от лидерското място на ДСБ, само че и изключен.

Според петимата Атанасов попречва действието на висшия орган на партията – Националното заседание. Те са безапелационни, че съгласно устава на партията той е бил длъжен да насрочи съвещание на събранието в период от 3 месеца след извършените на 2 октомври 2022 година, парламентарни избори.

Припомнямe, че редица знакови лица на партията напуснаха точно поради Атанасов, като по думите на петимата за времето, в което той е лидерq е трябвало да бъдат извършени 4 Национални събрания, а е извършено единствено едно.

„ Имаме всички учредения да считаме, че това заседание беше извършено не от почитание към Устава на партията, а с цел да бъде избегнато разформироване на партията от Софийски градски съд “, пишат те в писмото.

Според Закона за политическите партии Софийски градски съд постановява разформироване на политическа партия, която не е провеждала плануваните в устава съвещания на висшия и орган повече от два поредни пъти, само че не по-малко от един път на 5 години.

Членовете на ДСБ акцентират, че Атанас Атанасов жестоко и редовно нарушава устава на партията, като го дефинират за воденичен камък. Петимата членове упорстват представителите на обединението „ Демократична България “, от която е част ДСБ, да отговорят дали корупционният модел в страната може да бъде преборен през корупция на партийно равнище и дали може върховенството на правото в страната да бъде реализирано без господство на правото в личната партия.

„ Тук не приказваме за вътрешен за ДСБ проблем. Атанасов е съпредседател на обединението “, пишат Владимир Великов, Петър Маринов, Стойчо Проданов, Калоян Луканов и Теодор Георгиев. Те са безапелационни, че в случай че жалбата им до Национален вътрешнопартиен арбитраж им не бъде прегледана в най-кратък период, членовете на ДСБ ще я отнесът към Софийски градски съд.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР