Петима бойци на Народния фронт за освобождение на Палестина загинаха

...
Петима бойци на Народния фронт за освобождение на Палестина загинаха
Коментари Харесай

Експлозия в палестинска база в Ливан, има загинали

Петима бойци на Народния фронт за избавление на Палестина починаха при детонация покрай границата на Ливан със Сирия, съобщи Ройтерс, като се базира на източници в региона на сигурността.

Групировката упрекна Израел, че е нанесъл в региона въздушни удари през нощта.

Междувременно източник в Израел съобщи пред Ройтерс, че израелската войска не е забъркана в хипотетичната детонация на сирийско-ливанската граница.

Ливанската войска отхвърли да направи коментар.

В изказване по-рано през днешния ден представител на Народния фронт за избавление на Палестина съобщи, че при израелско въздушно нахлуване в следен от групировката обект в региона на източното ливанско населено място Кусая, покрай границата със Сирия, са убити петима палестинци, в това число палестински бойци, а 10 души са ранени. Според палестинския представител през цялата нощ над позициите на фронта са се чували самолети.

Палестински източник в региона на сигурността обаче съобщи пред Ройтерс, че смъртните случаи са в следствие от детонация на мини, които били премествани от бойци на групировката. Два ливански източника по сигурността споделиха, че не могат да потвърдят, че гърмежът е бил резултат от израелски удар.

От израелската войска обявиха пред Ройтерс, че не разясняват известия в задгранични медии. Кореспондент на израелското военно радио, базирайки се на представители на управляващите в Израел, сподели, че " не е имало израелско нахлуване против Народния фронт за избавление на Палестина на ливанско-сирийската граница ".

Съединените щати и Европейският съюз постановиха наказания на групировката, учредена през 1968 година Бойци на Народния фронт за избавление на Палестина отвлякоха 4 самолета на западни самолетни компании с повече от 500 души на борда през септември 1970 година, напомня Ройтерс.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР