Петима български граждани са показали положителни тестове на Covid-19 в

...
Петима български граждани са показали положителни тестове на Covid-19 в
Коментари Харесай

Откриха огнище на коронавирус сред български роми в Италия

 Петима български жители са посочили позитивни проби на Covid-19 в предградие на град Мондрагоне, който е покрай Неапол. Очаква се обаче броят на българите, позитивни за вируса, да се увеличи, откакто станат известни резултатите от всички проби измежду българската общественост.

Според локалните медии позитивните на вируса българи били открити в изоставените жилищни блокове " Чирио ", където живеят доста роми.

Здравните управляващи почнали да ги подлагат на проби за вируса, откакто в болничното заведение на Мондрагоне 48 часа преди този момент отишла да ражда българска родилка, за която се оказало, че е позитивна и че няма никакви признаци на заболяването. Бебето било с негативен тест. Те били преместени в поделение за Covid-19, осведоми " 24 часа ".

В същата болница бил признат и различен български жител с позитивен тест, който имал признаци на болестта. Именно поради това здравните служби подхванали тестване на 80 от останалите жители от блоковете. Веднага бил пуснат в деяние протоколът на здравните управляващи за блокиране на разнасянето на болестта.

Според кмета на Мондрагоне Вирджилио Пачифико в префектурата на град Казерта е свикано незабавно съвещание с общинските и регионалните управляващи, с цел да се вземат ограничения. Решено е и цялостното уединяване на блоковете, където при много мизерни условия и начесто едни до други живеят имигранти от България. Опозицията в Мондрагоне подлага на критика управляващите, че са закъснели с ограниченията, защото още преди два месеца и половина предизвестила за заплахата от сходен риск, като се имат поради гъсто обитаемоте с български роми блокове, в които хигиената е на сериозно равнище.

Очаква се към 700 души да бъдат подложени на проби в границите на седмица. Всички блокове " Чирио " ще бъдат затворени за достъп извън и никой от жителите им няма да може да излиза.

Според Италианския статистически институт в Мондрагоне има регистрирани над 1060 български жители през 2019 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР