Петима български боксьори се класираха за финалите на европейското първенство

...
Петима български боксьори се класираха за финалите на европейското първенство
Коментари Харесай

Още петима наши стигнаха финалите на европейското по бокс за юноши

Петима български боксьори се класираха за финалите на европейското състезание за юноши в Албена от следобната сесия през днешния ден.

Ергюнал Сабри завоюва в тежък мач против Тави Добре от Румъния на полуфинал в кат. до 46 кг. Българското момче си обезпечи присъединяване в разногласието за купата с 3:2 съдийски гласа (29:28, 28:29, 29:28, 28:29, 29:28), а на следващия ден излиза против Лука Кублашвили от Грузия.

В кат. до 50 кг Николай Атанасов продължава също с 3:2 против Мадалин Попеску от Румъния и ще боксира за златото против Юри Томюк от Украйна.

Стилиян Христов бе безапелационен против Владислав Гудзи от Молдова – 5:0, и излиза във финала при 60-килограмовите против ирландеца Уолш Келъм.

С единомислещото решение на съдиите за финала се класира и Николай Зафиров (66 кг), откакто не даде късмет на Виктор Кис от Словакия.

При 75-килограмовите Даниел Любенов също е финалист след триумф над Мурад Алахвердиев от Азербайджан с 4:1 съдийски гласа.

Единствен от вечерната сесия полуфинала си загуби Георги Лефтеров, който отстъпи с 0:5 пред Матиас Нилсен Хансен от Дания и остана с бронзов орден.

Така България ще има 8 финалисти в 13-те категории на следващия ден, откакто Ясен Радев (48), Емирджан Мехмедов (63) и Васил Стефанов (80) се класираха от първата сесия през днешния ден. Финалните дуели стартират от 16 часа на следващия ден в спортната зала на курорта Албена.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР