Петима българи ще участват във втория състезателен ден на олимпийските

...
Петима българи ще участват във втория състезателен ден на олимпийските
Коментари Харесай

Българите в Пьонгчанг днес: Първи старт в мъжкия биатлон

Петима българи ще вземат участие във втория спортен ден на олимпийските игри в Пьонгчанг. Павел Ангелов ще направи финалните си два манша в спускането с шейни, а четирима биатлонисти ще застанат на старта за спринта на 10 километра.

В своя дебют на олимпийските игри Ангелов е 37-и от 40 участника измежду първите два манша. Третият стартира в 12.10 часа българско време, а незабавно по-късно започва четвъртият и финален, след който ще бъдат раздадени медалите.

Трикратният олимпийски първенец Феликс Лох поведе в класирането след първия ден с общо време 1:35.299 мин. Германецът изоставаше единствено с 0.022 сек. от Давид Глайршер, само че след второто втурване поведе с 0.188 сек. пред австриеца. Руснакът Роман Репилов добавя челната тройка с пасив от 0.217 сек.

Ангелов направи доста неприятен първи манш, след който изоставана с съвсем четири секунди от водача. Българинът се показа по-добре във второто втурване и натрупа общ пасив от 5.719 секунди от Лох.

Най-близо до него са Никита Копиренко от Казахстан (+5.175 сек.) и Якуб Симонак от Словакия (+5.115 сек.). Индиецът Шива Хешван, който заема 34-ото място, има задатък от близо две секунди пред Ангелов.

 Българите в Пьонгчанг през днешния ден: Първи старт в мъжкия биатлон
© Reuters

В 13.15 ч. стартира първото съревнование в мъжкия биатлон. На старт от българите ще застанат Красимир Анев, Владимир Илиев, Димитър Герджиков и Антон Синапов.

Анев се намира в най-хубава форма, като завоюва два медала от приключилото неотдавна европейското състезание в Риднаун - сребро в преследването и бронз в спринта. Преди това той записа върховия си за сезона резултат за Световната купа - десето място в самостоятелното в Руполдинг.

Спринтът обаче не е неговата най-силна дисциплинираност, защото има единствено две стрелби. В късата отдалеченост най-големи благоприятни условия има Илиев. Той обаче прави много неоснователен олимпийски сезон. След като през предишния сезон стреляше 79% от лежащ и 81% от прав, през сегашния индикаторите му паднаха фрапантно - надлежно 73% и 67%.

Синапов и Герджиков пък ще създадат своя дебют на олимпийски игри.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Пьонгчанг 2018 (117)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР