Петима българи са били задържани за мъчително убийство на възрастна

...
Петима българи са били задържани за мъчително убийство на възрастна
Коментари Харесай

Петима българи в ареста за убийството на жена в Испания

Петима българи са били арестувани за трудно ликвидиране на стара жена в испанския град Валядолид. Освен тях за тежкото закононарушение е арестуван и испанец.

На 17 октомври 2018 година петима от арестуваните влезнали в жилището на 73-годишната жена, която държала 200 хиляди евро в сейф. Мария Агуня била вдовица и живеела сама в жилището си. Има три дъщери.

Престъпниците запушили устата й с лепенка и почнали да я изтезават, с цел да им каже кода на сейфа, оповестява bulgaros.ovh, базирайки се на El Dia de Valladolid.

Жената се съпротивлявала, до момента в който не паднала на пода и издъхнала. Това провалило проекта на нападателите. Те оставили дамата да лежи на пода и избягали.

При аутопсията станало ясно, че дамата се е задушила от лепенката на устата

Петима от тях – четирима български жители и испанец, са задържани три дни по-късно – на 20 октомври 2018 година, а шестият участник в грабежа съумява да се укрие. Той се е предал непринудено тази сряда в полицейското ръководство в Лас Делисиас.

Петимата български жители са престъпно проявени и са били наети от испанеца за грабежа, оповестиха от полицията. Според медията испанецът, който е притежател на дентална клиника във Валядолид и уредник на грабежа, е бил в доста близки другарски връзки с Мария Агуня и знаел, че тя държи огромна сума пари в сейф в дома си.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР