Петима българи годишно могат да бъдат оперирани във Виенската болница

...
Петима българи годишно могат да бъдат оперирани във Виенската болница
Коментари Харесай

Петима българи годишно могат да бъдат оперирани във Виенската болница

Петима българи годишно могат да бъдат оперирани във Виенската болница Споразумение за образование на български лекари в региона на белодробните трансплантации е подписано след среща в Министерски съвет сред министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев и проф. Валтер Клепетко, президент на Европейската асоциация по гръдна хирургия и белодробни трансплантации.

 
В края на 2020 година или най-късно при започване на 2021 година интервенции ще могат да се вършат и у нас. Дотогава по думите на здравния министър всяка година по петима български пациенти ще могат да бъдат оперирани във Виенската болница. Ананиев добави, че трансплантации могат да стартират незабавно, значимо е в този момент да се направи селекция и да се даде опция на младежи да бъдат оперирани, стана ясно още от обясненията на министъра.
 
В болница " Света Екатерина " ще бъдат следени пациентите след направената трансплантация. От своя страна проф. Клепетко означи, че е от значително значение за едно общество да схваща какъв брой е значимо да се подаряват органи. " И в предишното сме се опитвали да помогнем на България, Виена има огромен опит в образованието на експерти ", добави той. И удостовери, че до петима български пациенти могат да бъдат одобрявани в болничното заведение им в границите на една година. По думите му броя не е огромна, само че е положително начало.
 

Договорът ни с " Евротрансплант " не е бил преустановен, а не е бил възобновен, стана ясно от обясненията на проф. Клепетко.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР