Петима американски президенти дойдоха да се простят с президента Джордж

...
Петима американски президенти дойдоха да се простят с президента Джордж
Коментари Харесай

Петима президенти отдадоха последна почит към Джордж Буш-старши

Петима американски президенти пристигнаха да се простят с президента Джордж Буш-старши в националната катедрала в столицата Вашингтон, предадоха осведомителните организации.

Последна респект към него отдадоха актуалният държавен глава Доналд Тръмп и брачната половинка му Мелания, Барак и Мишел Обама, Бил и Хилари Клинтън, Джими Картър и брачната половинка му Росалин, както и синът на починалия държавен глава - Джордж Буш-младши със брачната половинка му Лора.

Процесията с тленните остатъци на 41-ия президент на Съединени американски щати мина от Капитолия през улиците на Вашингтон до катедралата, където се събра американският политически хайлайф, както и политици от други страни, пристигнали да почетат държавника, сложил края на Студената война.

Неговият наследник Джордж Буш-младши произнесе затрогващо слово. Той показа за последния диалог със своя татко, в последните часове от живота му. Казал му, че е прелестен татко и че доста го обича. " И аз те обичам! " - дал отговор Буш-старши.

Бившият държавен секретар Джеймс Бейкър, който беше с починалия президент до последния му момент, показа, че думите на любов към неговия наследник са и последните, които той е произнесъл в земния си път.

Припомняме, той умря на 30 ноември, на 94-годишна възраст, откакто постоянно боледуваше през последните години.

Сегашният президент Доналд Тръмп не беше поканен да произнесе слово на траурната гала. За първи път от 1973 година настоящият държавен глава не получава покана да приказва на погребението на починалия си предходник.

След опелото тленните остатъци на Буш-старши бяха превозени със аероплан до Хюстън, Тексас, където той ще бъде заровен. Той ще бъде положен в библиотеката до брачната половинка си Барбара, която умря през април.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР