Пети уикенд на протести във ФранцияАко президентски избори във Франция

...
Пети уикенд на протести във ФранцияАко президентски избори във Франция
Коментари Харесай

Льо Пен бие Макрон на президентски избори

Пети уикенд на митинги във Франция


Ако президентски избори във Франция бъдат проведени в този момент, крайнодясната лидерка Марин льо Пен ще надвие в първия тур сегашния държавен глава Еманюел Макрон. Това сподели нов сондаж на института ИФОП по поръчка на “Журнал дю диманш ”. За самия Макрон пък биха дали своят вот 25 на 100 от интервюираните.

Рейтингът на френския президент означи стремглав спад през лятото след скандал с някогашния му телохранител, а през днешния ден – на фона на продължаващите митинги на “жълтите жилетки ”, утвърждението за него също е рекордно ниско. Друго изследване на ИФОП демонстрира, че едвам 23 % от сънародниците на Макрон са удовлетворени от работата му.

В събота за пети следващ уикенд към 66 000 французи се включиха в демонстрации на “жълтите жилетки ” против ниския витален стандарт. Акциите бяха белязани от по-малко принуждение по отношение на предходни седмици, въпреки че стотина души още веднъж бяха арестувани в Париж. Междувременно вътрешният министър Кристоф Кастанер заяви, че общо 8 души са починали от началото на митингите на 17 ноември.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР