Пети протест ще има днес София. След перничани, бусманци, феновете

...
Пети протест ще има днес София. След перничани, бусманци, феновете
Коментари Харесай

Пети протест в София – срещу горенето на боклук

Пети митинг ще има през днешния ден София. След перничани, бусманци, почитателите на „ Ботев ” /Пловдив/ и сервитьорките на улиците в топлия ден излизат от хората от Бобов дол. Те се бунтуват против горенето на боклуци в локалния Топлоелектрическа централа. Те се тревожат, макар уверенията на екоминистерството, че разрешителното за това е отнето.

Национален митинг против горенето на отпадък е разгласен за 11 ч. Според бобовдолци в теца постоянно се вкарват бали с отпадък и се горят. Хората се тревожат за здравето си.

„ След срещата ни предишния петък сме прекратили изгарянето на отпадъците. Може би някаква дребна остатъчна част е била изгорена. Надявам се да мине време и хората да схванат, че това е единственият метод да се унищожава този боклук “, изясни пред бТВ Емил Христов, изпълнителен шеф на Топлоелектрическа централа „ Бобов дол “.

 „ Освен комплексното позволение, което ни дава някакво право да правим тези действия, ни дава и самият позволителен документ по Закона за ръководство на отпадъците. Уважихме рекомендацията на министър Димитров да не правим тази активност, до момента в който не се изяснят събитията в централата кой от разрешителните документи е годен. Уважаваме това, че министърът е напълно неотдавна, тъй че належащо е време той самият да бъде напълно осведомен със създалата се обстановка “, сподели Елка Зарева, основен еколог.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР