Пети опит: Столичният общински съвет избира председател. В досегашните четири

...
Пети опит: Столичният общински съвет избира председател. В досегашните четири
Коментари Харесай

Пети опит: Столичният общински съвет избира председател

Пети опит: Столичният общински съвет избира ръководител. В досегашните четири съвещания не беше излъчен началник. Това блокира съвета и той не може да стартира дейно работа. Това слага под риск приемането на бюджета за почистване за идната година, който би трябвало да бъде гласуван до края на годината. Според столичния кмет Васил Терзиев има и риск от загуба на евросредства по част от плановете на общината поради потребността от преразпределяне на бюджета за тази година, за което също е нужно решение на общинарите.

При последното съвещание на 7 декември
процедурата за избор на ръководител се провали за четвърти път.
Съветниците се събраха само да гласоподават предложение на ПП-ДБ и Секретен сътрудник да отсрочат вота за днешния 18 декември.

Вчера в профила си във Facebook кметът Васил Терзиев още веднъж подсети, че изборът на ръководител на Столичния общински съвет (СОС) не търпи отсрочване. Според него през днешния ден
всички общински съветници са длъжни да защитят един единствен интерес – този на софиянци.
„ Преди повече от месец жителите на София споделиха: това желаеме. Поверяваме града си на тези партии и гласуваме доверие да намерят решение. Хората гласоподаваха за мен, тъй като аз дадох обещание нов стандарт на ръководство, ГЕРБ дадоха обещание умелост, Българска социалистическа партия дадоха обещание най-различни неща, само че за малко – обществена поддръжка. Всеки нещо даде обещание. Който желае, може “, написа Терзиев.

В поста си той регистрира свършеното по време на първия месец от своето ръководство, което дефинира като „ спешно “ и „ вървене в минно поле “.

Васил Терзиев съобщи още, че
остава седмица до края на публичното разискване на план-сметката за чистотата на София.
Той добави, че Столичната община е подала 110 плана на районните кметове от всичките 24 региона на столицата по програмата на Министерство на финансите за финансиране на финансови стратегии на общините.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР