Пети национален протест на медицинските специалисти се провежда пред Министерския

...
Пети национален протест на медицинските специалисти се провежда пред Министерския
Коментари Харесай

Протестиращи медици искат среща с Борисов

Пети народен митинг на медицинските експерти се организира пред Министерския съвет в столицата. Организатор на проявата е учреденият преди дни Синдикат на медицинските експерти, а главното искане е - промяна на здравната система.

Медицинската сестра Мая Илиева, която месеци наред оглавява митингите на медицинските експерти, разгласи, че демонстрацията ще продължи през целия ден и през нощта на палатки, до момента в който представители на Синдиката не бъдат признати за диалог с премиера Бойко Борисов:

" Искаме той да бъде поръчител за това, което на нас са ни дали обещание, желаеме да се трансформират разпоредбите, желаеме да има стандарти, желаеме въвеждане на електронна здравна карта. Искаме да можем в действителност да работим по тези правила. И несъмнено желаеме две минимални работни заплати, тъй като виждате, че нашите сътрудници отпътуват на открито ", сподели Илиева.

Въпреки провеждането на протестната проява придвижването в региона на Министерския съвет се реализира обикновено.

По-рано водачът на синдиката Мая Илиева разяснява още за " Хоризонт ":

„ На доста места към този момент са увеличени заплатите, само че останалите ще бъдат увеличени след 1 януари, не на всички места, несъмнено. Ние по тази причина ще следим, с цел да си решаваме проблемите и да си променяме изискванията на труд, тъй че да бъдат съответни и да дават отговор на българското законодателство. Защото сега 90% от лечебните заведения не работят по закона, поради това че няма фрагменти, поради многото часове ексклузивен труд, поради нерегламентираните наряди 24-36 часа. Изключително доста нарушавания, за които ние ще сигнализираме като профсъюз ", сподели Мая Илиева.

Тя очакваше митингът да бъде подсилен от надзиратели в пандизите, служители на реда и чиновници в столичния автотранспорт, които също са недоволни от изискванията, в които работят.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР