Пети кораб, нает от Световна продоволствена програма (WFP) към ООН,

...
Пети кораб, нает от Световна продоволствена програма (WFP) към ООН,
Коментари Харесай

Кораб на ООН отново превозва украинска пшеница за Етиопия

Пети транспортен съд, нает от Световна продоволствена стратегия (WFP) към Организация на обединените нации, напусна украинското черноморско пристанище Черноморск, и ще достави 30 000 тона украинска пшеница в Етиопия. Това заяви украинското министерство на инфраструктурата, представено от Ройтерс.

Украйна към този момент е изпратила към 150 000 тона пшеница в Етиопия, Йемен и Афганистан по програмата на Организацията на обединените народи. Износът на украинско зърно се сви от началото на войната, защото нейните черноморски пристанища, значим маршрут за доставки, бяха затворени. Това увеличи международните цени на храните и провокира страхове от снабдителен дефицит в Африка и Близкия изток.

Три черноморски пристанища бяха деблокирани в края на юли, според съглашение сред Москва и Киев, подписано с посредничеството на Организация на обединените нации и Турция.

Въз основа на съглашението, до момента общо 6,4 милиона тона селскостопански артикули са напуснали пристанищата на Украйна, осведоми украинското министерство, заяви Българска телеграфна агенция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР