ПЕТИ ИЗТОЧЕН ИКОНОМИЧЕСКИ ФОРУМВЛАДИВОСТОК ПРИЕМА ГОСТИ ОТ АЗИАТСКО-ТИХООКЕАНСКИЯ РЕГИОН Без

...
ПЕТИ ИЗТОЧЕН ИКОНОМИЧЕСКИ ФОРУМВЛАДИВОСТОК ПРИЕМА ГОСТИ ОТ АЗИАТСКО-ТИХООКЕАНСКИЯ РЕГИОН Без
Коментари Харесай

Петият източен икономически форум ще се проведе през септември

ПЕТИ ИЗТОЧЕН ИКОНОМИЧЕСКИ ФОРУМ

ВЛАДИВОСТОК ПРИЕМА ГОСТИ ОТ АЗИАТСКО-ТИХООКЕАНСКИЯ РЕГИОН

Без значение какво е отношението към модерна Русия и нейния президент Владимир Путин, не може да се отхвърли неговата упоритост да й сътвори ново име и интернационален престиж. Путин метафизичен приема остарялата настройка на Европа да вижда в Русия евентуален зложелател, както и сдържаните Съединени американски щати с изменчиво отношение, само че постоянно подготвени да застанат против своя северен най-сериозен съперник. Съседен Китай работи Нна Русия изключително стимулиращо, само че той няма нейната историческата значителност.

В последните години Русия обърна своя взор към страните отвън този кръг от остарели другари и врагове. Като сполучлив ход може да се означи особеното внимание към страните от Азия, които са близки съседи на нейните далекоизточните територии.

Русия стартира да провежда все по-често разнообразни стопански конгреси с разнообразни тематики и с разнообразни акценти на партньорствата. Това са събития, които последователно набират мощ и значителност. Тяхната известност става толкоз сериозна, че цифрите, които ги разказват звучат съвсем необикновено.

Изборът на Владивосток за хазаин на икономическия конгрес обвързван с Далечния Изток е добре обмислен, тъй като всеки ще си даде сметка,че този съветски „ град на края на света ” е далечен от Москва на 9 300 км. и че с цел да се доближи до него се минава през девет часови зони.

Владивосток е ситуиран на тихоокеанското крайбрежие от двете страни на залива „ Златния рог ” в Японско море. Градът е крайната точка на историческата Транссибирска автомагистрала.Тук е едно от огромните пристанища с огромна комерсиална роля. В града е ситуиран щаба на Тихоокеанския флот на Русия.

Поредният конгрес следва да се състои от 4 до 6 септември 2019 година. Това ще бъде Петия Източен Икономически Форум. Всяка година от 2015 година до през днешния ден Източният Икономически Форум става място за разискване на основни въпроси свързани със международната стопанска система, районната интеграция, развиването на новите браншове в актуалната индустрия и технологии. Традиционно на всички конгреси се приказва и за световните провокации, стоящи както пред Русия по този начин и пред другите страни от света.
до в този момент мероприятията на форума ще се организират във към този момент познатите формати на кръгли маси, сесии по панели, телевизионни диспути, настоятелен закуски.Бизнес разговорите ще бъдат ориентирани най-много с водещите търговски сътрудници на Русия в границите на азиатско-тихоокеанския район, а най-много със страните от АСЕАН / Асоциация на страните от Югоизточна Азия, основана през 1967 година с политически, стопански и културни функционалности. Нейни членове са Сингапур, Бруней, Малайзия, Тайланд, Филипини, Индонезия, Виетнам, Лаос, Камбоджа и Мианмар/.
През 2018 година в работата на този конгрес взеха присъединяване 6002 делегати, като обсъжданите тематики и срещите бяха в детайли отразявани от 1357 представители на интернационалните медии и осведомителни организации от Русия и 60 непознати страни.

Най - многочислените делегации, в чийто състав влизаха както публични лица, по този начин и представители на бизнеса бяха от Китай – 1096 индивида, Япония – 570, Република Корея – 335, а също и от Монголия,САЩ и Англия. Дори имаше 12 представителя на Северна Корея.

Сред високопоставените непознати политици миналогодишния конгрес беше посетен от Председателя на КНР господин Си Дзинпин, Президента на Монголия господин Халтмаагин Баттулга, Премиер - министъра на Репубрика Корея господин Ли Накьон, а също и от Министър ръководителя на Япония господин Синдзо Абе.

В предходния далекоизточен конгрес участваха 340 президенти на значими задгранични компании, сред които изключително значимо беше наличието на президентите на двете на най-големи китайски нефтени компании, заемащи трето и четвърто място в интернационалния рейтингов лист FORTUNE GLOBAL 500 – Президента на CINOPEC - China Petrolium and Chemical Corporation господин Дай Хоулян и президента на China National Petroleum Corporation г –н Ван Илин. По време на четвъртия източен стопански конгрес бяха подписани съглашения и контракти на обща стойност повече от 3 милиарда $.

В рамките на идния пети конгрес, който се чака да бъде още по-представителен се възнамеряват над 50 мероприятия, на които участниците ще обсъдят переспективността и капиталовата прелест на Далечния Изток за страните от света. Ще се търси основаването на благоприятни условия за нови вложения в района, рационализиране на локалното законодателство, а също и ограничения за финансова и нефинансова поддръжка на непознатите вложители.

На форума ще бъдат разисквани тематики свързани с цифровизацията на държавното ръководство, поддръжката на нефто - химическия бранш, а също и развиването на туризма в този далечен от туристическите потоци район, както и съдействието сред Русия и страните от АСЕАН.
акценти тази година ще бъдат появяването на Италия и началото на съществено партньорство с Индия.
Забележителен е интереса на Италия към предстоящето събитие. Нейна делегация ще участва на конгрес проведен в Русия за пръв път.

За проектите на Италия за това посещаване споделя изключителният и пълномощен дипломат на Италианската република в Руската Федерация господин Паскуали Терачано пред съветника на Президента Антон Кобяков. Посланикът е отбелязва, че Италия разисква опциите за пръв път да посети Източния стопански конгрес, заради непрекъснато поддържаното високо равнище на присъстващите делегации и отличните на практика резултати от тези събития, проведени в Русия: „ Подобни интернационалните настоятелен конгреси имат изключително значение. Те са място за срещи на високо ниво и съставляват едни катализатори за постигане на договорености и сключване на значими съглашения ” е подчертал Паскуале Терачано.

С извънреден интерес се чака делегацията на Индия, която ще се води от Премиер министъра господин Нарендра Моди. Посланникът на Индия в Русия господин Векантеш Варма означи, че е планувана среща на високо равнище сред Моси и Президента Владимир Путин. Очакванията за тази среща са огромни. Планират се радикално изменени в индийско – съветските стопански връзки посредством разширение на стратегическото партньорство сред двете велики страни. Премиер министър Моди ще вземе присъединяване в подписването на значими документи.

Сериозните планове на индийското държавно управление най-добре потвърждава визитата на министъра на търговията и индустрията на Индия господин Пиуш Гойял, който провежда авансово изследване в региона на Далечния Изток на Русия, като го посети на 12 и 13 август 2019 година придружаван от основните министри на пет огромни индийски щата и повече от 150 предприемача, подготвяйки се за присъединяване във форума. Целта на това пътешестване са били последни разяснения преди подписването на меморандуми за взаимно съдействие сред тези щати на Индия и далекоизточните региони на Русия. Освен междудържавни съглашения се приготвят и съответни сред - фирмени контракти и планове през септември 2019 година

Посланикът на Индия господин Векантеш Варма смята, че Русия и Индия имат доста общи стратегически ползи както на територията на Евразия, по този начин и в заобикалящите го морета и океани. Двете страни са заинтригувани да се поддържат разпоредбите открити в документите на Организация на обединените нации при разрешаване на зародили интернационалните спорове посредством разговор и взаимни непрекъснати съвещания.

Темите за битката срещу тероризма са непрекъснато звучащи във всички интернационалните конгреси проведени в Русия. Нейното присъединяване в разнообразни формати построяват една мрежа за сигурност и отбягване на военни спорове.
са станалата изключително известна в последните години БРИКС, основана от най-бързо разрастващите се огромни страни в света - Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка. Тези пет страни се пробват да основат политически клуб и по този начин да преобразуват своята растяща икономическа власт в геополитическо въздействие.
Друга организация е ШОС – Шанхайската организация за съдействие, която не е боен блок, само че задачата й е обезпечаване на стабилността и сигурността на територията на страните – членки. В нея членуват 22 страни, като най-активни са Русия, Китай, Казахстан, Узбекистан, Таджикистан, Киргизия и други

Подобни са дилемите и на РИК - организация сред Русия, Индия и Китай свързани със сигурността на милионите хора, населяващи техните просторни територии.

По мнението на непрекъснатите участници в Източния стопански конгрес повече от 40 страни в света смятат, че това е универсална сцена която дейно подкрепя превъзмогването на световни политически и стопански проблеми. Такива срещи основават условия за открит разговор и скъпи контакти, които подтикват взаимната активност и коопериране сред страните от Азиатско –тихоокеанския район и АСЕАН в производството, търговията и предприемачеството. Сътрудничеството на страните в границите на форума разрешава да се преодолеят изкуствено зародилите бариери на протекционизъм, наказания и политически предразсъдъци.

Благодарение на прелестно проведените от Русия събития като Източния стопански конгрес, азиатско тихоокеанския район може да разчита на по-висок стопански растеж
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР