Пети ден протестната блокада стои на пътя Стара Загора -

...
Пети ден протестната блокада стои на пътя Стара Загора -
Коментари Харесай

Пети ден блокада на пътя Стара Загора - Хасково

Пети ден протестната обсада стои на пътя Стара Загора - Хасково. Към този миг на място са към 15 протестиращи. Вчера с стачкуващите, опънали палатки на шосето, се срещна кмета на града. С това той се трансформира в първия “парламентьор ”, отишъл да беседва с недоволните жители.
Вчера градоначалникът Живко Тодоров предложи на протестиращите да проведат автошествието си през детелината на Автомагистрала “Тракия”, само че под изискване, че обещаят да не блокират автомагистралата. До края на деня се чака жителите да излязат с публично мнение дали ще входират сходно искане до община Стара Загора.

“Продължаваме да задаваме въпроса за какво сме блокирани. От петък се опитваме да преговаряме с виновните органи. Целта ни беше и е една – автошествие през детелината на автомагистрала “Тракия”, съобщи пред БНР една от протестиращите Искра Михайлова.

В последна сметка протестиращите излязоха с отворено писмо, като съгласно тях желанието им да преминат по републикански път е тяхно конституционно право и нямат потребност от особено позволение.

Те упорстват кмета Живко Тодоров да изтегли органите на реда, които стоят на пътя сред Стара Загора и Хасково.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР