Пети ден продължават миньорските блокади на ключови пътища от недоволни

...
Пети ден продължават миньорските блокади на ключови пътища от недоволни
Коментари Харесай

Владислав Панев: Протестиращите искат да спрем колелото да се върти

Пети ден не престават миньорските блокади на основни пътища от недоволни миньори и работещи във въглищните централи. Възможно ли е да се намерят пресечни точки, какво е бъдещето на бранша и какъв брой тъкмо мъчителни ще бъдат решенията за промишлеността? Разговор в “Кой приказва ” по Дарик с Владислав Панев, народен представител от ПП-ДБ (и съпредседател на Зелено движение). 

“Очаквам да стартираме естествен диалог, тъй като досега подобен няма. Не съм сигурен какви са настояванията им. Разговорът за затварянето на мините се водеше 10 години, само че в този момент бомбата падна върху актуалното държавно управление. 

Последните 10 години закъсняха териториалните проекти, които да обезпечат различна претовареност. Мините и ТЕЦ-овете не работят и на облага. Намалява непрекъснато силата, създавана от тях ”, акцентира в ефира на Дарик Панев.

Според него настояванията са “да спрем колелото да се върти ”. За Панев отпор на митингите е даден, тъй като неправилно е изтълкувано, че зеленият преход ще докара до трупане на облага за други страни.  
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР