Пети ден продължава поевтиняването на дигиталните валути. От 11 август

...
Пети ден продължава поевтиняването на дигиталните валути. От 11 август
Коментари Харесай

Bitcoin падна под 10 хил. долара, Ripple стигна рекордно дъно

Пети ден продължава поевтиняването на цифровите валути. От 11 август до момента общата им пазарна капитализация се е намалила с 40 милиарда $ до 260 милиарда. На процедура всички водещи криптовалути се обезценяват с сред 10% и 20% на седмична база. Най-голям е спадът при Ethereum, който единствено за последните 24 часа се намалява с над 13% и към този момент се търгува против 181 $ - най-ниското равнище от началото на май до момента.

Bitcoin се обезценява с над 16% по отношение на предишния четвъртък и още веднъж е под 10 хиляди $. На процедура главната цифрова валута се върна до позициите, с които стартира месец август.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Макар и единствено с 15% седмичен спад, цената на Ripple е спаднала освен до най-ниското равнище за 2019 година, ами даже е и под резултатите за цялата 2018-а. Към момента третата по величина криптомонета се продава против 0.26 $ - равнище, което за последно е било регистрирано при започване на декември 2017 година, преди да стартира взривът в бранша на цифровите валути.

Към момента няма съответно пояснение за отрицателния тренд при криптовалутите, като едно от догатките на анализаторите е, че спадовете са повлияни от отрицателните трендове на международните пазари. Не е изключено всеобщите разпродажби да са и вследствие на желанието на трейдърите да капитализират част от вложенията си, откакто през първите 10 дни на август имаше мощни растежи в бранша и бяха реализирани върхове за последните месеци ценови равнища на цифровите монети.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР