Пети ден продължава кризата за гориво във Великобритания. Въпреки многократните

...
Пети ден продължава кризата за гориво във Великобритания. Въпреки многократните
Коментари Харесай

Глад за гориво - продължава кризата за бензин във Великобритания

Пети ден продължава рецесията за гориво във Англия. Въпреки многократните апели на управляващите жителите да не се презапасяват, дългите опашки по бензиностанциите не секват. Стигна се даже до разпра сред изнервени водачи.

Размахан нож, вербална и физическа експанзия и грозни подиуми на разпра. Мястото е Уелинг, в предградията на Лондон. Причината - водач опитал да пререди опашката на бензиностанцията. Разгневен мъж взима нещата в свои ръце и нападна " нарушителя ". Ситуацията ескалира за секунди, а след намесата на очевидци, мъжът с ножа изоставя колата си и си потегля пешком.

Тази сцена на парадокса е единствено един от образците за напрежението, което породи неналичието на доставки на гориво.

Хиляди бензиностанции във Англия бяха принудени да затворят, откакто клиентите изкупиха бензина до последна капка. Оказва се - наличия има, само че не и водачи на цистерни, които да докарат горивото.

Тази нощ карах в продължение на два часа, до момента в който открия бензиностанция, която работи. А когато открих такава имаше ужасна опашка! Това е цялостна полуда! Казват, че няма дефицит на горива, само че очевидно хората са изпаднали в суматоха, сподели Дейвид Скейд, водач на камион за доставки.

150 военни са в подготвеност да се включат в доставките на гориво, само че държавното управление няма да прибегне до тази мярка, преди този момент да стане извънредно неотложно.

Властите в Лондон са решили да изчакат до четвъртък, преди да намесят армията. Страната има незабавна потребност да назначи близо 100 000 водачи, с цел да не блокира транспортният бранш.

За колите на незабавните служби се планува предпочитан достъп до бензиностанции.

Пандемията докара до сериозен дефицит на водачи на тежкотоварни коли и това е по този начин в Полша, в Германия, в Съединените щати. Секторът е пред колапс и графикът на доставките е нарушен. За страдание, когато хората стартират под паника да купуват даден артикул, както беше преди година с тоалетната хартия, обстановката бързо ескалира, сподели Грант Шапс, министър на превоза на Англия.

Повод за оптимизъм въпреки всичко има - огромните вериги оповестяват, че в случай че в събота са имали към 500% по-висока посещаемост от нормално, то през днешния ден клиентите са с към 40% повече.

Лицензите на водачите ще бъдат удължени до първото тримесечие на идната година. Предлагат се и краткосрочни визи за жители на Европейски Съюз, които биха желали да се върнат да работят на Острова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР