Пети ден курортния град Стрелча е в бедствено положение. Пред

...
Пети ден курортния град Стрелча е в бедствено положение. Пред
Коментари Харесай

БЛИЦ TV: Пети ден Стрелча бедства без питейна вода

Пети ден курортния град Стрелча е в бедствено състояние. Пред БЛИЦ домакинята Генка Влахова описа, че купува минерална вода за пиянство, не смее да мие посудата си с мътната вода от чешмата. "Проявяваме схващане, знаем, че съораженията горе в планината са доста остарели, само че считаме, че страната би трябвало да се намеси, да се провиснал пари и да се построи ново съоражение. Да не забравяме, че в града има доста фамилии с дребни деца и всички имаме потребност от питейна вода ".

Управителят на ВиК сдружението инж. Филип Фингаров обясни до къде е стигнала сагата, той се надява да няма скоро време проливни дъждове, с цел да могат неговите чиновници да прочистят проблематичните зони, да вземат проби от водата, която да се годна за пиянство.

Кметът на община Стрелча Стойно Чачов сподели, че вода до всички хора има, само че тя не е годна за пиянство. Чачов разяснява още, че в постройката на общината има задоволително ресурси от минерална вода, от която всички могат да се възползват. В града има и минерални извори, от тях хората си наливат вода за пиянство. Кметът не се наема да каже до по кое време Стрелча ще бъде в бедствено състояние.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
ОПЕРАТОР: Любомир БАКЪРДЖИЕВ, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР