ПЕТИ ДЕН ИЗЛЕКУВАНИТЕ СА ПОВЕЧЕ ОТ ЗАБОЛЕЛИТЕ ОТ COVID-19 36 

...
ПЕТИ ДЕН ИЗЛЕКУВАНИТЕ СА ПОВЕЧЕ ОТ ЗАБОЛЕЛИТЕ ОТ COVID-19 36 
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 23 май

ПЕТИ ДЕН ИЗЛЕКУВАНИТЕ СА ПОВЕЧЕ ОТ ЗАБОЛЕЛИТЕ ОТ COVID-19
36  са новите потвърдени случаи на COVID-19 у нас, след направени 1 604 PCR теста за последните 24 часа. От новозаразените 11 са в лечебни заведения. Активност има в 11 области. Общо доказаните случаи на COVID-19 в България са 2408, от тях 1 176 са мъже и 1 232 са дами. Най-възрастният пациент е на 95 години, а най-малкият – бебе на 2 месеца.
ИМУНОЛОГ: БИХ ПУСНАЛ ДЕТЕТО СИ НА ЯСЛА И ЩЕ СПРА ДА ПЕРА ВСЕКИ ДЕН
Всички проучвания демонстрират, че вирусът няма по какъв начин да се съобщи посредством облекла, повърхности, пейки, седалки. Ако имах малко дете, без никакъв проблем щях да го пусна на детска градина. Няма потвърден случай на предаване на ковид от дете на дете. Това сподели пред BTV доцент Андрей Чорбанов от Лаборатория по пробна имунология към Българска академия на науките, който акцентира, че е покровител на Швейцарския модел на реакция на COVID-19.
НАЦИОНАЛНИЯТ ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ ОТНОВО ОТВОРИ ВРАТИ
Оригиналното Панагюрско богатство и най-старото обработено злато в света, открито във Варненския халколитен некропол през 5000 година прочие Хр., могат да бъде видени в Националния исторически музей. След 70-дневна карантина той още веднъж отвори порти за гости, оповестява БГНЕС.
МЕРКЕЛ: ОГРАНИЧЕНИЯТА СРЕЩУ КОРОНАВИРУСА БЯХА НЕОБХОДИМИ
„ Ограниченията на правата по отношение на ковид би трябвало да са за допустимо за най-кратък интервал от време. Те обаче бяха нужни и ние постоянно сме защитавали тази позиция, тъй като усещаме отговорност за достолепието на хората, което се загатва и в член 1 на нашия главен закон “. Това съобщи немският канцлер Ангела Меркел в послание във връзка днешния празник на немската конституция.
“ПЕСТЕЛИВАТА ЧЕТВОРКА “ ТВЪРДО ПРОТИВ СПАСИТЕЛНИЯ ПЛАН МАКРОН-МЕРКЕЛ
Четири страни от Европейски Съюз, наричащи себе си „ Пестеливата четворка “, показаха в събота своето лично предложение за възобновяване след ковид, като още веднъж отхвърлиха всички взаимни дългови принадлежности, предава БГНЕС.
РУСИЯ ПРЕДВИЖДА ДА ПРОИЗВЕЖДА ВАКСИНА СРЕЩУ COVID-19 ДО КРАЯ НА ЛЯТОТО
Предвижда се производството на коронавирусната ваксина да стартира до края на лятото, сподели за РИА Новости шефът на Научноизследователския институт по епидемиология и микробиология „ Н. Ф. Гамалея “ Александър Гинцбург в Русия.
ЖУРНАЛИСТ ОТКРИТ МЪРТЪВ КРАЙ ВАРНЕНСКОТО ЕЗЕРО
Варненският публицист Георги Александров е открит мъртъв, съобщи NOVA. Тялото му е открито в петък следобяд в региона на дефектиралата тръба на Варненското езеро.
КОЙ РАЗКОПАВА ДЮНИТЕ В АХТОПОЛ?
Сигнал на жител за екскаватор на пясъчните дюни в Ахтопол, подвига на крайник управляващите за инспекции. Той е подаден през вчерашния ден, 22 май. Мястото попада в две предпазени зони и е част от парк Странджа.
МАЯ МАНОЛОВА СЕДНА С ПРОТЕСТИРАЩИ ПРЕД Министерски съвет И ОБЯВИ, ЧЕ съдебна експертиза ЯВЯВА НА ИЗБОРИ
Мая Манолова, като водач на гражданската платформа " Изправи се.БГ " и придвижването " Системата ни убива " организират седящ митинг пред прозорците на Министерския съвет. На мястото където преди време бяха палатките на протестиращите майки, а по-късно и на медицинските сестри, през днешния ден някогашният омбудсман провокира Бойко Борисов и разгласи че има проект за ръководството на страната.
ДЕНИЦА САЧЕВА: МАЯ МАНОЛОВА ГЛЕДА НА ПОЛИТИКАТА КАТО НА ХАЗАРТ
" Госпожа Мая Манолова гледа на политиката като на хазарт не за първи път. Аз виждам на тези митинги с горест, тъй като част от протестиращите са сезонни служащи с краткотрайна претовареност и това в огромна степен обезсмисля демокрацията “. Така министърът на труда и обществената политика Деница Сачева разяснява пред БНР днешния митинг, проведен от Мая Манолова.
ВЛАДИСЛАВ ГОРАНОВ: ВЪПРЕКИ КОРОНАВИРУСА, ОБЩИНИТЕ РЕГИСТРИРАТ ИЗЛИШЪЦИ
За интервала на рецесията, подбудена от епидемията от ковид, и приходите, и разноските на българските общини понижават фрапантно. Въпреки спадовете, обаче, множеството общини завършват интервала на рецесията с остатъци в бюджетите си, по тази причина не се нуждаят от държавно подкрепяне. Това заяви министърът на Владислав Горанов, съобщи кореспондент на БГНЕС.
ПРИЕМЪТ С МАТУРА НЯМА ДА ВЛОШИ “ПРАВО “-ТО, СМЯТА ДАНИЕЛ ВЪЛЧЕВ
Качеството на юридическото обучение няма да се утежни поради обстоятелството, че тази година приемът в компетентност " Право " в Софийския университет ще става с матура. Така изрично деканът на Юридическия факултет в университета и някогашен министър на образованието - проф. доктор Даниел Вълчев тематиката.
ТУРСКИ ВОЕННИ ЗАВЗЕХА КЪС ГРЪЦКА ТЕРИТОРИЯ
Турски военни завзеха пай гръцка територия на противоречивата граница, преминаваща по река Еврос (Марица), заяви Army Voice. Турските сили са окупирали незначителен сектор от речния бряг близо до гръцкия град Фере.
ЗА ПЪРВИ ПЪТ: ИЗПРАВЯТ ПРЕД СЪДА ДЕЙСТВАЩ ИЗРАЕЛСКИ ПРЕМИЕР
След повече от три години следствие, повдигнати обвинявания по три каузи и три национални избори, израелският министър председател Бенямин Нетаняху ще влезе в правосъдната зала в Йерусалим в неделя за началото на процеса си за корупция. Процесът се забави с два месеца поради ограниченията за битка с пандемията на ковид.
РУСИЯ ПУСНА ПЪРВАТА В СВЕТА ПЛАВАЩА АЕЦ
В деяние бе пусната първата в света плаваща атомна топлоцентрала „ Академик Ломоносов ”, намираща се в Чукотка, съветският Далечен изток.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР