Пети автобус с 34 бежанци тръгна от Центъра за временно

...
Пети автобус с 34 бежанци тръгна от Центъра за временно
Коментари Харесай

Извозват украинските бежанци от буферния център в Елхово

Пети рейс с 34 бежанци потегли от Центъра за краткотрайно настаняване в Елхово. Те ще бъдат извозени до база в Велинград. Другите четири рейса бяха изпратени към Старозагорски минерални бани, Пампорово и лагерът на Министерство на образованието в Ястребино.

Малко преди 18 часа шести рейс с майски с деца чака в двора на мигрантския център да бъде изпратен по направление.

Списъците с хората бяха главния препъни камък при организацията по превозването им.  

„Просто не е проведено, не е добре хората да чакат тук на слънце толкоз доста. За какво направиха лист, два пъти направиха лист. Съставиха един лист с деца, инвалиди и пенсионери и 10 пъти преписваха този списък“, сподели една от украинките.

За да спре проблемите с разпределението на хората по-рано денем ръководителя на Агенцията за бежанците Мариана Тошева разпореди на чиновниците си.  

„Двама сътрудници провеждат майки с деца за Ястребино, 86 индивида. Отивате там за Ястребино със листата за деца над 3 години, незабавно.“

По направлението към Пампорово чиновник на Агенцията разяснява, че е хотелите там одобряват и с домашни любимци.  

„Подходящ е теренът и за домашни животни.“

Въпреки началното напрежение кой в кой рейс ще се качи, чиновниците на Агенцията за бежанците съумяха да наложат ред и обстановката към този момент е спокойна.

В един миг в лагера бе извикан екип на незабавната помощ, тъй като на няколко души им прилоша от високите температури и неналичието на сянка на плаца в лагера. 

„Препоръчвам да ги закарат някъде, тъй като положението може да стане още по-зле и да почнат да колабират от това слънце.“ 

Тази вечер на железопътната гара в Ямбол се чака пътнически трен с още бежанци, които да бъдат извозени до Центъра за краткотрайно настаняване. Все още се прецизира броят им.


Снимки: Стоян Радев
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР