Пети американски флот заяви, че знае за нападенията срещу танкери

...
Пети американски флот заяви, че знае за нападенията срещу танкери
Коментари Харесай

Американски флот потвърди за нападенията срещу танкери в Оманския залив

Пети американски флот съобщи, че знае за нападенията против танкери в Оманския залив , за които беше обявено по-рано, съобщи АП.

Флотът, основан в Бахрейн, е изпратил сили в региона, с цел да оказват помощ на танкерите. Говорител на флота, основан в Бахрейн, съобщи, че американските Военноморски сили оказват помощ на двата съда. Той не сподели по какъв начин са били атакувани корабите или кой се подозира, че стои зад офанзивите.

Един от нападнатите кораби беше разпознат като „ Фронт олтеър “, плаващ под флага на Маршаловите острови. Според частна компания за морско разузнаване на борда му е избухнал пожар и той дрейфува.

Explosions on 2 Gulf tankers Front Altair (from UAE) and Kokuka Courageous (from KSA) Early indications that Front Altair was hit by a torpedo (waiting for verification)
— Michael Tanchum (@michaeltanchum)

Източници от региона на морския превоз настояват, че петролен танкер, благосъстоятелност на норвежката компания " Фронтлайн ", е ударен от торпедо край крайбрежията на Обединените арабски емирства, показва Ройтерс.

The second tanker targeted is Kokuka Courageous; Reports it fell silent via
— Liveuamap MiddleEast (@lummideast)

Малко по-късно корабна компания разпознава втория танкер като " Кокука Кърейджъс ". От танкера са евакуирани 21 маоряци, един от тях е ранен, а в корпуса на танкера има пробойна, съобщи АП.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР