Петгодишно дете е починало в Благоевград, най-вероятната причина за смъртта

...
Петгодишно дете е починало в Благоевград, най-вероятната причина за смъртта
Коментари Харесай

Кунчев за починалото от грип дете: Понякога пневмониите се развиват мълниеносно

Петгодишно дете е умряло в Благоевград, най-вероятната причина за гибелта му е бързо развила се пневмония в резултат на грипна зараза, заяви по bTV основният здравен контрольор доктор Ангел Кунчев. Според него няма данни да е имало закъснение на реакция от страна на родителите, или пък да е било подценено положението на детето.

" Това е от грипна зараза с доста бързо развила се типична пневмония като най-често срещаното затруднение. Нямаме никакви подозрения, че е направено нужното. Наистина детето е престояло малко в благоевградската болница - в началото в детското поделение, само че то към този момент е било с много развита тежка пневмония ", сподели още доктор Кунчев. И добави: " Имайте поради, че от време на време, за благополучие доста рядко, само че пневмониите се развиват мълниеносно. "

Днес следва да бъде оповестена зараза във Варна и в Софийска област. Грипна почивка в учебните заведения и в детските градини във всички от десетте области, в които към този момент има оповестена зараза. Това са Пловдив, Добрич, Бургас, Перник, Пазарджик, Смолян, Стара Загора, Силистра, Шумен и Ямбол. В доста от лечебните заведения в страната има проблем с настаняването на пациенти с затруднение в резултат на грипния вирус. Допълнителни кревати са открити във всички лечебни заведения в десетте области, в които е оповестена грипна зараза, афишират здравните управляващи. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР