Петгодишният период от 2015 до 2019 г. е бил най-горещата

...
Петгодишният период от 2015 до 2019 г. е бил най-горещата
Коментари Харесай

Петилетката 2015 - 2019 г. е най-горещата в историята

Петгодишният интервал от 2015 до 2019 година е бил най-горещата петилетка, откогато се водят сходни статистики, излиза наяве от отчет на Световната метеорологична организация.

Документът беше оповестен в неделя, в навечерието на срещата на върха за климата, която ще се организира на следващия ден в Организация на обединените нации.

Докладът е въз съществена на предварителни оценки, защото интервалът към момента не е завършил. Съпоставено с предходния петгодишен интервал, през актуалната петилетка междинните температури са били по-високи с 0.2 градуса по Целзий. В съпоставяне с интервалите през 1850-1900 година температурите през петгодишния интервал са били по-високи с 1.1 градуса по Целзий, добавя Франс прес.

Генералният шеф на СМО Петери Таалас прикани за утрояване на напъните за понижаване на излъчванията на парникови газове с оглед осъществяване на задачата за задържане на покачването на световните температури под 2 градуса по Целзий до 2100 година

В отчета на СМО се споделя, че признаците и въздействието на климатичните промени, като повишаване на морското равнище, размразяване на ледовете и рискови метеорологични явления, са се нараснали през интервала 2015-2019 г.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР