Пететажна сграда беше издигната върху гараж с площ от едва

...
Пететажна сграда беше издигната върху гараж с площ от едва
Коментари Харесай

Великотърновци в шаш! Нещо супер необичайно „кацна“ върху гараж

Пететажна постройка беше издигната върху гараж с повърхност от едвам 20-ина квадратни метра. Уникалното знамение на строителството сe намира в търновския кв. Зона Б. Строителството на странния обект стартира преди десетина години, само че дълго време е замразено поради правосъдни каузи към законността му. Сега обаче делата към този момент са завършили и следва да бъде публикуван акт 16.



Според живеещите в региона притежателят предвиждал върху петте етажа да построи магазини и офиси, които да дава чартърен, и даже да „ бодне” и едно кафене.

Това не е първият сходен строителен „ шедьовър”. Преди повече от 10 години в различен търновски кв. Колю Фичето на цяла една улица беше станало съвременно строителството вид мезонетче върху гараж. Върху минимум десетина гаражчета от квартален вид, бяха издигнати „ кокетни” двуетажни кооперацийки. Въпреки, че от общината тогава оповестиха строителството за нелегално, апартаментчетата по този начин и не бяха съборени, а единствено беше неразрешена появяването на нови такива. Сега обаче, порочната процедура от кв. Колю Фичето явно се е трансферирала в другия завършек на града, в кв. „ Зона Б”.

„ Ами то както е тръгнало скоро несъмнено ще стартират върху гаражите си да строят хотели и цели молове. А на нас в остарялата част на града не дават да си санираме къщите, тъй като били монумент на културата и сме щели да нарушим някакви си там техни правила и стандарти. Значи за едни може, а за други не. Това не приказва добре за ръководещите в града ни”, клатят глави неблагоприятно старите търновци.

Източник: в. Монитор
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР