Петелов избягал от местопроизшествието и дори сменил автомобила, заловен е

...
Петелов избягал от местопроизшествието и дори сменил автомобила, заловен е
Коментари Харесай

Изет, помел пешеходец в Пловдив: Исках да му помогна, но ме нападнаха с колове

Петелов избягал от местопроизшествието и даже сменил автомобила, хванат е в Гоце Делчев
Казаха ми: Бягай, че се задава навалица с камъни и колове. Иначе желаех да оказа помощ и да окажа първа помощ само че потърпевшия, само че ни попречиха.

Това описа пред Пловдивския областен съд 32-годишният Изет Петелов, упрекнат, че по несъобразителност е предизвикал гибелта на пешеходеца Киро Атанасов.

Инцидентът  станал към 8,45 ч. на 28 януари. Според прокуратурата Петелов е доставял картофи на ул. “Шумен ” в квартал “Столипиново ” и до момента в който карал буса си обратно, е прегазил 59-годишен пешеходец. Шофьорът избягал от мястото на престъплението, а потърпевшият часове по-късно е умрял в болница. Изет Петелов е заловен по-късно същия ден в Гоце Делчев.

“Ако се е страхувал от разпра, за какво е напуснал града? Можел е да се отдалечи от мястото на произшествието, да се обади на 112 и да изчака, с цел да дойдат служителите на реда ”, възрази прокурор Илияна Джубелиева. Тя уточни, че в предишното лидерът има доста нарушавания на пътя. По време на пътуването Петелов даже е сменил автомобила, с който пътувал.

Адвокатът на подсъдимия пък твърди, че клиентът му не е желал да избяга. След като блъснал Атанасов, той и братовчед му Сергей Карагьозов слезли от буса, с цел да ревизират по какъв начин е потърпевшият. Двамата застанали до него, когато Петелов усетил удар в главата, а по-късно и в тялото. Карагьозов също бил ударен.

“Сергей му споделил да бягат, тъй като се задавала навалица с камъни и дървета. Затова са се махнали. Ако не си бяха тръгнали, уверен съм, в този момент щяхме да имаме 3 жертви ”, съобщи юрист Петрелийски. Поясни, че до момента в който се прибирал към село Огняново, където живее обвиненият, получил позвъняване по телефона от поданици на “Столипиново ” и затова не вдигнал, когато му звъняло от полицията.

Защитникът изясни и промяната на транспортното средство. Бусът бил претрупан със стока, също така към този момент бил прочут на хората от “Столипиново ”, по тази причина Петелов желал да вземе колата на братовчед си, с която по-бързо и умерено да стигне до Пловдив.

Въпреки доводите на юриста, показаните фишове от център за незабавна помощ и чистото престъпно минало на обвинения, арбитър Цветков остави Изет Петелов с най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража ”.

“Щом сте желали да се предадете, имали сте 150 километра да го извършите. Защо не сте минали през някое от Районните ръководства в Пловдив ”, попита магистратът. След като правосъдната защита изведе Изет Петелов от залата, арбитър Цветков сподели на юриста и прокурора, че в никакъв случай не му е било по-трудно да дефинира мярка за неотклонение.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР