Петел следи какво се случва след скандалното изявление на руския

...
Петел следи какво се случва след скандалното изявление на руския
Коментари Харесай

МВнР: Изявлението на Елеонора Митрофанова за Възраждане е намеса във вътрешните на работи на България

" Петел " следи какво се случва след скандалното изказване на съветския дипломат у нас.

" Направеното изказване по вътрешнополитическа за България тематика от страна на дипломат Елеонора Митрофанова е несвоевременно ". Това гласи позиция на българското Министерство на външните работи по повод изказване на руския посланик в интервю за Мартин Карбовски, оповестено в неговия видеоблог.

На въпрос на журналиста " Ако сте български жител, за кого бихте дали своят вот? ", Митрофанова дава отговор: " Ако съм български гласоподавател, аз бих гласувала за този, който разбирам... Вероятно бих гласувала или " не поддържам никого ", или за Костадинов. "

„ Защо бих постъпила по този начин? Защото може би от всички, да ги назовем условно – опозиционни партии, той най-малкото показва ясна пробългарска позиция, което ми харесва. Той не приказва за Русия, не споделя, че е за Русия и тогава срещу кого е? Той показва безусловно пробългарска позиция, което аз разбирам “, споделя още Елеонора Митрофанова.

" Българската страна дефинира казаното като опит за интервенция във вътрешните работи на страната и в този смисъл опонира на Виенската спогодба за дипломатическите връзки. Министърът на външните работи е провел диалог в този смисъл с дипломат Митрофанова ", показват още в позицията си от Министерство на външните работи, цитирана от novini.bg.

Позицията идва ден, откакто в Молдова проевропейското правителство подаде оставка под напън от Москва. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР