Петел на френски остров в Атлантическия океан може да продължи

...
Петел на френски остров в Атлантическия океан може да продължи
Коментари Харесай

Френски съд разреши на петел да кукурига сутрин

Петел на френски остров в Атлантическия океан може да продължи да кукурига макар недоволствата на съседите. Това е решението на съд в град Рошфор в Западна Франция, представено от " Ройтерс ".

Съседи на къщата, където живее петелът Морис, се оплакали от шума му на зазоряване. Но съдът отхвърлил настояването им той да бъде принуден да мълчи.

" Днес Морис завоюва борба за цяла Франция ", споделя, представена от организацията, Корин Фесо, която е измежду притежателите на петела в Сен-Пиер д`Олерон.

" Ройтерс " отбелязва, че случилото се е било показано във френските медии като " борба сред остарелия, селски метод на живот и актуалните полезности, които се намъкват от града. "

С кукуригането си четиригодишният Морис си навлякъл гнева на съседа Жан-Луи Бирон - притежател на къща в региона, чийто непрекъснат адрес обаче е в града. Това е образец за десетилетното напрежение сред градски жители, купуващи вили на село, без да са подготвени да се оправят с действителностите на живота там - като шумовете които издават животните, миризмите или насекомите.

Подобни тъжби е имало и против крави, и против църковни камбани. Никоя от тях обаче не е имала същото влияние като тази на петела Морис, получил писма за поддръжка и от други страни като Съединените щати.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР