Петдесет и седем души са били погребани в масов гроб

...
Петдесет и седем души са били погребани в масов гроб
Коментари Харесай

Украйна: 57 души са били погребани в масов гроб в Буча

Петдесет и седем души са били заровени в всеобщ гроб в Буча, град близо до Киев, неотдавна отвоюван от украинските сили от съветските войски. Местен чиновник сподели пред организация Агенция Франс Прес изкопа, където лежат телата.

„ Тук, в този дълъг гроб, са заровени 57 души “, сподели Сергей Капличний, който се показа като началник на избавителните служби в Буча и който организираше изваждането на телата.

Масовият гроб е зад черква в центъра на града. Някои от телата са били или непогребани, или отчасти заровени в земята.

Убийството на цивилни в град Буча покрай украинската столица Киев е " преднамерено осъществено кръвопролитие ", написа в Туитър външният министър на Украйна Дмитро Кулеба. Руснаците целят да отстраняват допустимо най-вече украинци, написа още Кулеба и приканва да бъдат спрени и да бъдат наложени още по-опустошаващи наказания от страните от Г7.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел даде обещание да бъдат наложени още наказания против Москва поради " жестокостите ", осъществени край Киев.

" Шокиран съм от фрагментите на свирепост, осъществена от съветската войска в Киев ", написа Мишел в Туитър с хаштаг Клането в Буча.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР