Петдесет и един процента от хората от целевите групи в

...
Петдесет и един процента от хората от целевите групи в
Коментари Харесай

Над 50 на сто са ваксинираните срещу COVID-19 от целевите групи в Египет

Петдесет и един % от хората от целевите групи в Египет са имунизирани против КОВИД-19 на фона на отшумяването на петата епидемиологична вълна в страната, разгласи през днешния ден министърът на висшето обучение Халед Абдел Гафар, който краткотрайно извършва длъжността министър на опазването на здравето, оповестява онлайн изданието на списание " Иджипт тудей ".
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30982
По-рано здравното ведомство сподели, че замества всекидневните бюлетини за разпространяването на КОВИД-19 със седмични. 

Абдел Гафар съобщи, че задачата на египетските управляващи е да имунизират 70 % от 103-милионното население на страната доникъде на тази година. Броят на инфектираните понижава, само че хората би трябвало да продължат да съблюдават противоепидемичните ограничения, добави той. 

По последни данни 41,5 милиона души са изцяло имунизирани, а 1,4 милиона са получили бустерна доза. 

В началото на март Египет разгласи началото на клиничните изпитвания на втората си ваксина против коронавирус " Едживакс " (Egyvax). Изпитванията на първата египетска ваксина " КОВИ-ВАКС " (COVI-VAX) започнаха през ноември 2021 година. 

Египет е и измежду шестте африкански страни, които ще получат технологията за производството на иРНК ваксини. Проектът на Световната здравна организация (СЗО) за трансфер на технологии има за цел да подкрепи страните с ниски и междинни приходи в производството на лични ваксини, добавя Българска телеграфна агенция.  
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР