Петдесет и две годишната Хелена Морисей е известен финансов консултант,

...
Петдесет и две годишната Хелена Морисей е известен финансов консултант,
Коментари Харесай

Принципите на Хелена Морисей

Петдесет и две годишната Хелена Морисей е прочут финансов съветник, ръководещ шеф на мултимилиардна капиталова компания, дама командор (аналог на рицарското звание за мъжете) на Ордена на Британската империя, лекар от Кеймбриджкия университет и майка на девет деца. Пред списание Time една от най-влиятелните дами на лондонското Сити описа по какъв начин съвместява работата с майчинството.

Морисей твърди, че в случай че преди време някой й бе споделил, че ще има девет деца и сериозна управителна служба в областта на финансите, щяла да се изсмее. Според нея, когато се опитваме да маневрираме сред работата и фамилния живот, е обикновено да претърпяваме моменти на напън или безсилие. Много от тези чувства са в самите нас и първата крачка към ръководството на това, което се случва, е да ги видим. "Не можем да бъдем на две места по едно и също време - споделя Морисей - всичко, което в действителност можем да създадем, е да се съсредоточим върху тези, с които сме сега, и върху това, което би трябвало да създадем ". През дългогодишната си кариера тя е научила шест значими неща за салдото сред работата и всичко останало:

Създайте си лично определение за триумфа

Отделете време, с цел да разберете какво в действителност е значимо за вас, не за някой различен. Запишете си тези цели. Задайте си почтено въпроса какво ви кара да се чувствате щастливи и осъществени - в този момент и в бъдеще. Живеете ли в сходство с тези цели и цели? Ако отговорът е "не ", значи е пристигнало време за промени.

Търсете помощ, когато ви е нужна

Никой от нас няма отговор на всички въпроси, по тази причина молбата за помощ не е симптом на уязвимост, а на мощ и демонстрация на убеденост. Опитът ми демонстрира, че хората обичат да се обръщат към тях за практическа помощ или за съвет. Ако изпитвате някакви компликации, разкажете на някого за тях - в идеалния случай на колегата си, само че в случай че това е невероятно, на другар, или на комшия. На собствен ред помагайте на другите с каквото можете.

Намерете си ментор

Може би в този момент не сте изправени пред витално значим проблем, само че постоянно е добре да имате съветници и съдружници - както в положителни, по този начин и в неприятни времена. В моята кариера съм имала няколко мъдри наставници, към които се обръщам още веднъж и още веднъж, само че диря и нови, с които имам точки на прикосновение.

Научете се да слушате

Често бързам и най-вече скърбя, когато не съумея да виждам, че някое от децата желае да си поговори с мен. Училищните представления и спортните игри са значими, само че в случай че ви се постанова да пропуснете някоя от тях поради по-сериозни служебни задания, бъдете сигурни, че всичко ще е наред. Не по този начин стоят нещата с пропуснатите моменти за значими диалози. След многочислени неточности се научих да запитвам първа. Когато някое от децата ми е извънредно безшумно или наподобява с напрежение, просто го запитвам: "Искаш ли да поговорим? " След това изоставям всичко и чувам.

Не се самоизмъчвайте

Ако вършиме всичко допустимо, положете съзнателни старания да не се самобичувате. Майка на към този момент пораснали близнаци, в миналото една от най-влиятелните дами банкери в Америка, ми даде отличен съвет. Тя ми сподели, че се е научила да не хаби времето си на вятъра, размишлявайки по какъв начин биха могли да се случат нещата, в случай че се е държала по друг метод или е взимала други решения, до момента в който децата й са били дребни. Разбрала, че всички, в това число и децата й, са били щастливи, когато тя се е наслаждавала на въпреки и дребното часове, прекарани у дома.

Това, което вършиме, може да въодушеви децата ви

Най-голямата ми щерка Флорънс е музикант, а към този момент и майка на 5-месечно момченце. Веднъж публицист от народен вестник я попита по какъв начин е минало детството й край мен. Дъщеря ми отговори: "Когато майките се отдават на рожбите си, това е необикновено, само че способността на дамите да маневрират сред работата и фамилията също може да въодушеви децата. Моята майка ми сподели, че всяка жена може да се оправи с това. "
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР