Петдесет и четири горски пожара бушуват към днешния ден на

...
Петдесет и четири горски пожара бушуват към днешния ден на
Коментари Харесай

Източна Австралия е обхваната от пожари след горещини през уикенда

Петдесет и четири горски пожара бушуват към днешния ден на територията на австралийския щат Нови Южен Уелс след уикенд на рекордни горещини, съобщи ДПА.

От пожарите единствено три към момента не са овладени, само че пожарникарите са уверени, че ще съумеят да се оправят до края на деня с помощта на по-благоприятното време през днешния ден, съобщи представител на локалната пожарна пред австралийската национална телевизия.

В продължение на два дни най-големият по население австралийски щат беше обзет от жестоки горещини. В някои елементи на щатската столица Сидни температурата надмина 40 градуса. Пожароопасната конюнктура се усложни в допълнение от мощен вятър, чиято скорост доближаваше до 100 км/ч.

Събота вечер беше най-горещата ноемврийска вечер в Сидни, записана в миналото. Метеорологичната станция в централния настоятелен регион на града тогава не регистрира по-ниска температура от 25,4 градуса.

Вчера управляващите обявиха, че във връзка с огнената буря това е бил " най-тежкият ден " от пагубния сезон на горските пожари 2019/2020 г.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР