Петдесет души бяха арестувани при голяма полицейска операция вчера срещу

...
Петдесет души бяха арестувани при голяма полицейска операция вчера срещу
Коментари Харесай

Край Венеция арестуваха 50 мафиоти от Камора

Петдесет души бяха задържани при огромна полицейска интервенция през вчерашния ден против конструкция на страховитата италианска мафия Камора, господствала на Апенините източно от Венеция, съобщи ДПА.

Групировката, работила от края на 90-те години в огромни елементи от североизточния регион Венето, е била обвързвана с клана Казалези, една от най-страшните незаконни семейства на Камората.

Арестуваните "са били част от необятна и страховита незаконна мафиотска организация ", която се е занимавала с лихварство, пране на пари, трафик на опиати, сводничество и други тежки закононарушения, заяви прокуратурата.

Организацията е била основана в Ераклея, градче край Венеция, чийто кмет Мирко Местре е измежду задържаните за сговор с мафията.

Корумпиран служител на реда, който предавал поверителна информация на мафиотите, и банков управител, който им помагал за подозрителни финансови преводи, също са арестувани.

Камората произлиза от Неапол и покрайнините му, само че сходно на други италиански мафии се е разпростряла в Северна Италия и други елементи на Европа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР