Петчленни състави на Върховния административен съд оставиха без разглеждане две

...
Петчленни състави на Върховния административен съд оставиха без разглеждане две
Коментари Харесай

ВАС остави без разглеждане две частни жалби във връзка с евроизборите

Петчленни сформира на Върховния административен съд оставиха без разглеждане две частни тъжби до административни каузи №4686 от 2019 година и №4664 от 2019 година по отношение на Решение №110– Екологичен потенциал от 09.04.2019 година на ЦИК, с което КП „ Коалиция за България “ е записана за присъединяване в Евроизбори 2019.

Определенията не подлежат на обжалване, оповестиха от пресцентъра на Върховен административен съд. Едната тъжба е подадена от политическа партия „ Българска социалистическа партия “ и коалиция „ Българска социалистическа партия за България “ и е срещу определение на тричленен състав на Върховен административен съд по административно дело №4254/2019 година Другата тъжба е подадена от политическа партия Политическа партия „ Коалиция за теб България “ против определение по административно дело №4156/2019г.

Според двата разнообразни петчленни състава частните тъжби са неприемливи и заради това следва да се оставят без разглеждане, а производствата по делата да се прекратят. Практиката на Върховен административен съд по сходни каузи през годините е непротиворечива.

Петчленните сформира одобряват, че производството по член 58 от Изборния кодекс е изключително и особено по отношение на регламентираните в Административнопроцесуален кодекс производства по оборване на самостоятелните административни актове и то не планува опция за обжалване на актовете на Върховния административен съд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР