Петчеленна престъпна група за трафик на мигранти през страната е

...
Петчеленна престъпна група за трафик на мигранти през страната е
Коментари Харесай

Разбиха банда за трафик на нелегални мигранти


Петчеленна незаконна група за трафик на мигранти през страната е обезвредена на 19 ноември 2018 година при интервенция на чиновници на ГДБОП, извършена под управлението на Специализираната прокуратура. Събраните досега данни сочат, че групата е била образувана през февруари т.г.  и е работила най-активно в областите Бургас и София. Двамата уредници персонално подбирали участниците и разпределяли техните функционалности в незаконното съдружие – намиране на пространства за престой, обезпечаване на храна и на превоз за незаконно преминаващите чужденци. В хода на интервенцията са осъществени голям брой претърсвания в жилища, пространства и коли, откъдето са конфискувани огромен брой доказателства за незаконната активност. Те се поддържат и допълват от показанията на очевидци, дадени пред арбитър. В дома на единия от уредниците е открит и противозаконен военен револвер. Другият е осъждан още веднъж за трафик на чужденци през България (престъпление по член 280 от НК), като изпитателният период на отсроченото му условно  наказание не е изминал.

Специализираният углавен съд е определил мярка „ задържане под стража “ на двамата уредници. Един от участниците в групата е арестуван в ареста по друго дело (което към този момент е присъединено към производството на Специализираната прокуратура), а на другите двама са  наложени от наблюдаващия прокурор ограничения за неотклонение „ парична гаранция “ и „ подписка “.

Разследването открива дали има и други лица, работили по предписание на незаконната група, както и възможни връзки на участниците с трафиканти от прилежащи страни.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР