Петата серия на новия филм за Индиана Джоунс най-вероятно ще

...
Петата серия на новия филм за Индиана Джоунс най-вероятно ще
Коментари Харесай

Снимат Индиана Джоунс и Междузвездни войни в България

 Петата серия на новия филм за " Индиана Джоунс " най-вероятно ще бъде сниман в България. След това у нас може да бъде сниман и някой от епизодите на " Междузвездни войни ".

Бащата на сагата " Междузвездни войни " Рик Маккалъм към този момент оглежда къде тъкмо да бъдат фотосите на " Индиана Джоунс ", научи " България Днес ". На холивудския продуцент страната ни напълно не е непозната. Рик живее у нас съвсем по два месеца в годината, а през останалото време е в Чехия.

" Българските местоположения не са виждани, не са познати и по тази причина са толкоз забавни ", разяснява Маккалъм за " отварянето " на страната ни към холивудските продукции. Той е впечатлен и от младото потомство кинаджии, които съумяват да се " показват със средствата на киното по един доста динамичен метод ".

Според него киноиндустрията в България има положително развиване. Нещо повече - страната ни сполучливо би се конкурирала с европейски планове, в случай че филмите бъдат " механически положителни, ярки, провокативни, смели и спорни, натоварени с електричество, тъй че хората от цяла Европа да се разпознават с тях. Номерът е да направиш филмите толкоз положителни, че да накараш хората да излязат от домовете си и да отидат да ги гледат ", изясни още световноизвестният продуцент.

Именно хубостта на природата, даденостите ни и локациите, които " стават за всичко ", създали усещане на Маккалъм и предложил част от фотосите на " Индиана Джоунс " с присъединяване на Харисън Форд да са на българска земя. " Защо не и самият артист да пристигна тук? Това е добра концепция ", засмял се Рик на предлагането от българската страна да докара звездата тук.

" Индиана Джоунс " би трябвало да се появи през 2020 година. Купувайки " Лукасфилм ", " Дисни " станаха притежатели с изключение на на " Междузвездни войни " и на паметната поредност, в която взе участие Харисън Форд.

Последният филм от сагата " Междузвездни войни " ще излезе през декември 2019 година Епизод 9 би трябвало да е краят на истинската история, замислена от Джордж Лукас, и трета от новата трилогия на " Дисни ". Негов режисьор е Колин Тревъроу. " Харесвам страната ви и мисля, че можем да продължим тук като локация освен за " Индиана Джоунс ", само че и за кино лентата " Междузвездни войни ". Разбира се, това не зависи единствено от мен ", смее се Рик.

Според него рецесията се е отразила зле и на киноиндустрията. Затова, по думите му, е значимо да има съдействие, защото нито една страна сега не разполага с финансови средства да прави филм независимо.

Продуцентът постоянно си спомня за началото на " междузвездната сага ", когато триумфът на фантастичната лента не е бил единствено въпрос на пари, а на добра концепция. " Първоначално ние финансирахме кино лентата от личния си джоб, нямахме студио, пътувахме непрестанно, с цел да намерим най-изгодния метод за фотоси, а постигнатите резултати, които по-късно видяха феновете, бяха безусловно предизвикателство ", спомня си за първите стъпки с Джордж Лукас Рик Маккалъм.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР