Петър Волгин ще бъде проверен от работодателите си заради дезинформация.В

...
Петър Волгин ще бъде проверен от работодателите си заради дезинформация.В
Коментари Харесай

След фалшивата новина за кораб Царевна БНР проверява Волгин с месеци назад за дезинформация

Петър Волгин ще бъде тестван от работодателите си поради дезинформация.

В събота той обяви по националното радио руска подправена вест от ТАСС и ДНР, че българския транспортен съд " Царевна " е похитен от украинци.

Той счита, че просто е дал " всички гледни точки " и не приема, че дезинформирал обществото, създавайки напрежение и за околните на моряците.

Българското национално радио прави вътрешен мониторинг на предаването " Политически НЕкоректно " с водещ Петър Волгин. В мониторинга вземат участие и външни специалисти и обгръща интервал от месец обратно. Проверката цели да установи има ли нарушаване на закона и на вътрешните правила на публичната медия.

Генералният шеф на Българска национална телевизия Милен Митев съобщи пред " Дневник ", че последният подобен анализ е излязъл със мнение, че има данни за нарушаване, само че занапред ще се разисква дали и какви ограничения да се подхващат.

Според Митев задачата на БНР не е лесна, тъй като би трябвало оптимално да се покрият ползите на цялото общество, в което има засилена поляризация на мненията. Освен това обстановката е посочила, че разпоредбите на националното радио би трябвало да се подобрят.

Вчера оперната прима Александрина Пендачанска подаде оставка от Обществения съвет на БНР " поради съветската агитация в предаванията на Петър Волгин ".

Светла Петрова, която също е член на Обществения съвет на БНР, съобщи пред " Сега ", че от образуването си съветът се е занимавал няколко пъти с метода, по който Волгин води предаванията. Петрова е на мнение, че оставката на Пендачанска е краят на поредност от опити на членовете на съвета да извърнат внимание на административното и журналистическото управление на БНР върху метода, по който водещият употребява ефира на публичната медия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР