Петър Тоцев е бивш директор на Историческия музей в Габрово.

...
Петър Тоцев е бивш директор на Историческия музей в Габрово.
Коментари Харесай

Бивш директор на Исторически музей в Габрово се топли със слънчева фурна и радиатор

Петър Тоцев е някогашен шеф на Историческия музей в Габрово. След пенсионирането си историкът стартира да сбъдва малко по-малко фантазията си да конструира нещо свое.

Любопитен и да преоткрива, и да прилага в живота си отдавна научени в училище правила, той буквално опитомява слънцето и го впряга в домакинските си занимания - с него готви, пере, отоплява се. Конструира фурна от кутии за обувки и слънчев радиатор от бирени кенчета. Постепенно започнал да използва слънчевата енергия и за готвене, и за безплатно отопление. Разговаряме с него, за да получим още ценна информация за иновативните кутии.

- Г-н Тоцев, разкажете ми как ви запали тази идея да използвате слънчевата енергия в домакинството си?
- След като се пенсионирах имах възможност да обърна внимание на неща, на които преди не съм могъл заради липса на време. Попаднах на едни много интересни руски сайтове, от които научих за така наречените слънчеви печки. Обясняваха изобщо как можем да използваме Слънцето. Стана ми много интересно, а и съвсем наскоро си бях купил два чифта обувки и по стечение на обстоятелствата разполагах с така нужните за целта кутии. Същите, каквито видях, че се използват и в руските сайтове. Такива експерименти са правени също и в някои български сайтове.

Цялото интервю с Петър Тоцев четете в show.blitz.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР