Петър Тодоров не е от „калинките“. С тези думи Бойко

...
Петър Тодоров не е от „калинките“. С тези думи Бойко
Коментари Харесай

Рашков: Петър Тодоров не е от „калинките

Петър Тодоров не е от „ калинките “. С тези думи Бойко Рашков разказа новият основен секретар на Министерство на вътрешните работи, който министерството показа през днешния ден. Началникът на пловдивската полиция бе назначен с декрет на президента на 5 август.

„ Дълго време министерството бе без основен секретар. Не елементарно да се назначава основен секретар, това е извънредно значима служба. Вярно е, че в Министерство на вътрешните работи има доста огромен брой почтени чиновници, които могат да заемат тази служба. Направихме много деликатен асортимент и ни трябваше време, с цел да вземем това решение. Тази служба може да бъде заета от заслужен човек с задоволително дълъг професионален опит и на който може да се разчита, че когато български жители упражняват правото си на митинг, няма да стои безучастно, когато младежи биват пребивани “, съобщи Рашков.

„ Няма да има провокатори в редиците на протестиращите, които да са били явно известни на управителните органи в Министерство на вътрешните работи. Главен секретар би трябвало да бъде човек с опит, който няма да следи безучастно множеството нарушавания на закона при потребление на СРС, към интервала на митингите “, добави служебният министър на вътрешните работи.

„ И всичко това за да се сложи знак на тъждество сред практикуване на право на митинг с активността, която е класифицирана в Наказателен кодекс под заглавие „ Измяна “… Това, което се случи предходната година е лъх от 1947 година, а не нещо друго. Прокуратурата, която един избран депутат на партия води е озаглавена с „ Измяна “. Когато жителите стачкуват на площада, това не е проведена незаконна група. Подобно нещо няма – подобен образец имаме единствено от Прокуратурата водена от Иван Гешев “, разяснява Рашков и добави, че по тази причина Министерство на вътрешните работи има потребност от доверено лице с опит.

„ На нас ни би трябвало основен секретар, който няма да допусне да бъде обслужващ личен състав на прокуратурата. Петър Тодоров е човек с дълготраен опит и не е от „ калинките “, съобщи Бойко Рашков.

Припомняме, че Петър Тодоров е с дълготраен професионален стаж в системата на Министерство на вътрешните работи, като поредно е заемал разнообразни изпълнителски и управителни позиции в ОДМВР - Пловдив. Завършил е висшето си обучение във ВНВУ „ Васил Левски “ – Велико Търново. От октомври 1989 година стартира едногодишен действен курс в Академията на Министерство на вътрешните работи, където се образова и през идващите две години. От септември 1992 година стартира работа като шпионин към „ Магистрална полиция “. През 1998 става шеф на група в бранш „ Криминална полиция “ в Трето районно управление (на МВР) - Пловдив, а от 2003 година управлява бранш „ Престъпления по пътищата “ в пловдивската дирекция на Министерство на вътрешните работи. От октомври 2005 година е шеф на Първо районно управление (на МВР) – Пловдив и е на този пост до назначението му за заместник-директор на ОДМВР - Пловдив на 20.05.2021 година Със заповед на министъра на вътрешните работи от 25.06.2021 година е краткотрайно преназначен за шеф на дирекцията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР