Петър Тодоров е имал информация за Мартин Божанов-Нотариуса, докато е

...
Петър Тодоров е имал информация за Мартин Божанов-Нотариуса, докато е
Коментари Харесай

Стоянов: Петър Тодоров не е действал срещу Нотариуса и Еврото, правилно го отстраних

Петър Тодоров е имал информация за Мартин Божанов-Нотариуса, до момента в който е бил основен секретар на Министерство на вътрешните работи. Не е разпоредил нужните инспекции и дейности, което демонстрира, че вярно съм изискал да го отстранят. Това написа във фейсбук вътрешният министър в оставка Калин Стоянов. 

Ето и цялата му обява:

В изявление за утринния блок на Българска национална телевизия, през днешния ден някогашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров се опита да заблуди авторитетната зрителска публика посредством внушения и откровени неистини.

Опитите му да плаши обществото, че откакто има случаи на побоища в София значи има проблем с бежанците е ясно непознаване на проблематиката и освен това – демонстрация на непрофесионализъм.

Коментарите на Петър Тодоров за случаите с Петър Петров и Мартин Божанов са изрично прекачване на отговорност към актуалното политическо и професионално управление на Министерство на вътрешните работи. Като някогашен основен секретар той е разполагал с задоволително запас и информация, с цел да разпореди нужните инспекции и следващи дейности. Такива няма.

В умозаключение, с днешната си изява и демонстрирана „ професионална експертиза " Петър Тодоров потвърди правилността на взетото от мен решение да желая освобождението му като основен секретар на Министерство на вътрешните работи.

Oтносно тематиката с бежанците, Тодоров съобщи по-рано през днешния ден:

След като има случаи на побоища в София значи има проблем с бежанците. Проблемът с бежанците продължава да съществува и ескалира. Проблемът е основно от 2014 година, само че последните години се задълбочи. В момента се следи краткотрайно понижение на мигрантския напън, само че това е обвързвано с климатичните условия. Ще видите, че от идващия нататък внезапно ще се усили натискът още веднъж. Проблемът е в това, че се връщат от Европа тихо и тайно. 

По времето, в което Петър Тодоров беше основен секретар на Министерство на вътрешните работи имаше опит Петьо Петров-Еврото да бъде хванат, само че това не се случи.

" За мен не успяхме да го заловим, тъй като изтече информация. 15 минути преди да влязат сътрудниците, той е бил там, където трябваше да го заловят. По това време имаше няколко сходни случая ", подчерта Тодоров.

Бившият основен секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров съобщи, че не разполага с информация Мартин Божанов-Нотариуса да е бил помощник на Министерство на вътрешните работи. По думите му - брачната половинка на Нотаруиса е била назначена с външен конкурс в ГДБОП, което не е постоянна процедура.

" Изненадващото е, че е била назначена с външен конкурс, което е казус и не е правено. Начинът, по който е отстранена води до нейното връщане след това ", изясни още Петър Тодоров.

" За мен Нотариусът беше погубен, тъй като някой се тормози, че може да се разприказва ".
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР