Петър Стойчев за втори път стана световен шампион по ледено

...
Петър Стойчев за втори път стана световен шампион по ледено
Коментари Харесай

Петър Стойчев: Искам да дам път на младите

Петър Стойчев за повторно стана международен първенец по ледено плуване. Българинът сложи международен връх в дисциплината 1000 метра - 12 минути и 10 секунди. Повече за успеха си и за това по какъв начин се плува в ледени води, Стойчев описа в студиото на " Сутрешен блок ".

Стойчев употребява опцията преди всичко да поздрави нашите спортисти за триумфите на международното състезание по биатлон в Йостерсунд, Швеция.
" Няма по какъв начин да не отбележим огромния триумф, който реализираха българските биатлонисти " разяснява Стойчев и съобщи, че се прекланя пред тяхното показване.  Владимир Илиев завоюва историческо сребро на Световното по биатлон Владимир Илиев завоюва историческо сребро на Световното по биатлон
Историческо достижение за българския биатлон. Владимир Илиев завоюва сребърен орден от Световното състезание в Йостерсунд в самостоятелния старт на 20...

Относно своето плуване и възобновяване след едно такова тестване, Стойчев разяснява, че когато спечелиш едно състение, организмът се възвръща извънредно бързо.
" Когато си победител, всичко се случва доста елементарно и прелестно. Специално в Мурманск и на Антарктида, моето възобновяване протече не повече от 10-15 минути досега, в който бях още веднъж в добра кондиция, само че това се дължи на успеха ", описа той и добави, че самият факт, че е можел да приказва след едно такова плуване, значи, че е бил в доста положително положение.
Стойчев в бъдеще възнамерява да ограничи своето присъединяване в сходен тип плувания, защото с придвижване на възрастта би трябвало да понижа тези рискови натоварния за организма. Той посочи, че желае да даде път и на младите.
" След това състезание получихме предложения от много уредници на такива надпревари. Имаме предложение да плуваме в езерото Байкал, в Гренландия, Норвегия. Също по този начин една доста забавна щафета в Сахалин сред Русия и Япония (...) Леденото плуване разрешава да се посетят такива рискови места и да се създадат такива рискови плувания, които те карат да се чувстваш жив и да схванеш, че това, което на хората се коства невероятно, ние можем да създадем. "
Какво още описа той, чуйте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР