Петър Стойчев стана първият българин, който преплува протока Гибралтар по

...
Петър Стойчев стана първият българин, който преплува протока Гибралтар по
Коментари Харесай

Петър Стойчев с ново постижение, преплува протока Гибралтар

Петър Стойчев стана първият българин, който преплува протока Гибралтар по разпоредбите на Oceans seven. Той мина отдалеченост от 16.4 км за 3 часа и 46 минути и към този момент има три преплувани маратона от Oceans seven след Ламанша и. Стойчев показа, че през идващия месец възнамерява да направи опит да преплува канала Молокай в Хавай.

„ Горд съм да ви оповестя, че реализирах нов триумф - както за мен, по този начин и за България. Станах първият българин, преплувал протока Гибралтар по разпоредбите на Oceans seven с текстилен бански (без неопрен)! Времето, което реализирах, е 3 часа и 46 минути, а изминатото разстояние по GPS-а на лодката е 16.4 км.

Щастлив съм, че плуването ми приключи сполучливо и благодаря на всеки един от вас за уважението и поддръжката! Гордо мога да заявя, че към този момент съм единственият българин с три преплувани маратона от Oceans seven (Ламанша, протока Кук и протока Гибралтар). Остават още четири маратона! През месец май възнамерявам да преплувам канала Молокай в Хавай, най-дългия и тежък маратон от седемте! “, написа Стойчев в профила си във „ Facebook “.

„ Респект към професионализма и всеотдайността на моя екип! Иван Златинов и Красимир Туманов, благодаря ви! Също по този начин благодаря на моето семейство, което е с мен тук в Тарифа и ме поддържаше! Благодаря и на всички сътрудници, които застанаха зад нас! “, написа още плувецът.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР