Петър Стойчев с първи думи след победата в Антарктида Петър

...
Петър Стойчев с първи думи след победата в Антарктида Петър
Коментари Харесай

Петър Стойчев с първи думи след победата в Антарктида

Петър Стойчев с първи думи след успеха в Антарктида
Петър Стойчев съобщи, че е извършил една своя фантазия с успеха през миналия уикенд в първото по рода си съревнование по плуване в ледените води на Антарктида. Българинът финишира с близо минута преднина измежду конкуренцията на 15 плувци от девет страни. Състезанието се организира наоколо до остров Трините в залива Микелсон Харбър.

"Вече сме в Аржентина, завърши 12-дневното ни пътешестване до седмия континент. Най-вече съм щастлив, че съумях да печеля първото проведено съревнование по плуване в ледените води на Антарктида и да реализира фантазията, която преследвах - да съм първият победител на студения континент", означи Стойчев.

Той разкри и кои са били най-големите провокации, с които се сблъсква на Антарктида. "Студената вода от минус 1.2 градуса, мощният вятър, температура на въздуха от минус 3 градуса, само че се концентрирах и открих сили. Именно по тази причина си разреших да финиширам бътерфлай."

Той благодари на всички, които го подкрепяха по време на това премеждие, като посочи, че това му е носило спомагателна убеденост и сили. През идващите дни Стойчев ще има няколко срещи със Световната федерация по ледено плуване, на които ще се посочи календарът за идната година. Очаква се другата седмица носителят на рекордните 11 международни купи в плувния маратон да дойде у нас. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР